Spitalul mobil COVID din Lețcani, închis pentru o perioadă nederminată! S-au găsit numeroase nereguli
Spitalul COVID de la Lețcani a fost închis pentru o perioadă nedeterminată de timp. Astfel, investiția de peste 13 milioane de euro se „poticnește” după mai puțin de cinci luni de funcționare.
Corpul de Control al premierului va demara o anchetă pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile, transmite stirileprotv.ro.
Autoritățile spun că multe echipamente medicale nu au manuale de utilizare și certificate de garanție, iar bolnavii au stat în frig.
31 de nereguli la Lețcani
Inspectorii de la Ministerul Sănătății au găsit 31 de nereguli, în toamna lui 2020, când au verificat buna funcționare a spitalului modular de la Lețcani.
Acestea apar în raportul semnat de fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, dar sunt cunoscute și de actualul ministru, Vlad Voiculescu.
Spitalul de la Lețcani ar fi trebuit să aibă 250 de paturi. În realitate, mai puțin de 80 au fost date în funcțiune.
Șeful DSP și asociația care s-a ocupat de achiziția spitalului a negat toate acuzațiile. Raportul a ajuns și pe masa procurorilor DNA.
GÂNDUL LIVE. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele „Dăruieşte viaţă”: Faptul că oamenii și-au pus încrederea în noi și au donat ne-a ajutat să construim un spital modular la Elias / Vrem să facem ceea ce statul nu a reușit
Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele „Dăruiește viața” au reușit, cu ajutorul donațiilor, să construiască un spital modular în curte la Elias. „Sperăm ca oamenii să contribuie în continuare pentru a face la Piatra Neamț ceea ce statul nu a reușit”.
„Am muncit foarte mult. Faptul că mulți oameni și-au pus încrederea în noi și au donat bani pentru noi, mă refer la perioada martie-aprilie, perioada de început de pandemie, ne-a ajutat să construim un spital modular la Elias, construit la standarde Occidentale. Ne-a ajutat și să trimitem către spitale echipamente de protecție, unele dintre cele mai bune.
Sperăm ca oamenii să contribuie în continuare pentru a face la Piatra Neamț ceea ce statul nu a reușit. Este multă incompetență și nepăsare. Ceea ce e nevoie să înțeleagă statul din aceste acțiuni ale noastre e că ar trebui să dezvolte parteneriate reale cu societatea civilă. Iată că noi am reușit să o luăm înaintea politicienilor, a autorităților și să facem lucruri pe care ei nu sunt în stare să le facă. Nu sunt în stare să construiască spitale modulare la standarde europene, în care oamenii să fie tratați, spitale care să nu se strice peste noapte, care să aibă oxigenul de care au nevoie, nu cel industrial”, a spus Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele „Dăruiește Viața”.