SRI face angajări! Ce posturi sunt disponibile și care sunt cerințele Serviciului Român de Informații

Publicat: 10 02. 2023, 11:11
Echipă de intervenție a Serviciului Român de Informații (SRI) / FOTO: Facebook - ilustrativ

SRI (Serviciul Român de Informații) face angajări. Se caută ofițeri specialiști IT&C, vorbitori de limbi străini, dar și luptători antitero.

Candidații interesați trebuie să îndeplinească însă unele condiții.

De asemenea, doritorii trebuie să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurențial, procesul de selecție presupunând promovarea mai multor etape / probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

. Evaluarea CV-ului;

2. Interviuri de selecţie;

3. Teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale (evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, evaluarea cunoştinţelor de limbă străină), precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center);

4. Examinarea medicală;

5. Verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat. Candidatii interesati își pot depune CV-ul până pe data de 1 martie 2023.

Cum este viața în SRI

Serviciul Român de Informații (SRI) a lansat, în decembrie 2021, primul podcast al instituției, numit „TOP (ne)SECRET”. Primul invitat a fost generalul de brigadă Dorin Rădulescu (44 de ani), șeful Brigăzii Antiteroriste din România.

Potrivit generalului, în ceea ce privește un eventual atac terorist în țara noastră „întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla”.

„Crize teroriste nu au fost (în România -n.r.), au fost niște acțiuni înainte de Revoluție, la care luptătorii USLA, din acea vreme, au reacționat cum trebuie. Nu am avut crize cum au fost în Franța, de exemplu, și nici nu ne dorim așa ceva. Dacă mă întrebi pe mine, întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla, pentru că oricât de bun ar fi cineva, nimeni nu poate să acopere totul (…) Dar noi pentru asta ne pregătim, pentru a nu avea (atentate teroriste- n.r.).

Să dea Dumnezeu ca pe timpul mandatului meu și al predecesorilor mei să spunem, «domnule comandant, pe timpul mandatului meu nu s-au întâmplat evenimente teroriste», asta ne dorim”, a precizat șeful Antitero din România.

„Țin minte că îmi tremurau picioarele când a trebuit să bat la ușa unui individ, care avea un anumit trecut”

Dorin Rădulescu a povestit în cadrul podcastului SRI care a fost prima sa misiune.

„Am lucrat în antitero 11 ani, ca ofițer, începând de la junior level. Am avut ocazia să fac lucruri extraordinare.

Prima misiune serioasă a fost atunci când am început să recrutez surse secrete, cu specific antiterorist (…)

Țin minte că îmi tremurau picioarele când a trebuit să bat la ușa unui individ, care avea un anumit trecut. Am mers cu un ofițer care știa cum să pună problema”, susține Dorin Rădulescu.

Șeful antitero a mai precizat că în România s-au dejucat câteva amenințări.

„Au existat și în România câteva cazuri, care sunt cunoscute, în care granița era foarte subțire”

„Îți pot spune cu certitudine că au existat și în România câteva cazuri, care sunt cunoscute, în care granița era foarte subțire. Probabil dacă am mai fi stat, sau cum zicem noi, ne-a trecut glonțul pe la ureche”, spune Rădulescu.

https://www.youtube.com/watch?v=ob3JCgbzwgQ&feature=youtu.be