Stadionul „Michael Klein” devine Stadionul „Corvinul 1921 Hunedoara”:Ar fi implicat, cel mai probabil, şi plata unor sume de bani

Stadionul Michael Klein devine Stadionul Corvinul 1921 Hunedoara:Ar fi implicat, cel mai probabil, şi plata unor sume de bani
Sursa foto: Emil-Sebastian Popescu
Publicat: 14/09/2024, 12:33

Consiliul Local din Hunedoara a decis schimbarea denumirii Complexului Sportiv „Michael Klein” în Complexul Sportiv „Corvinul 1921 Hunedoara”. Decizia vine în contextul în care, pe parcursul ultimelor patru luni, prin mai multe adrese, moştenitoarele fotbalistului – simbol al Hunedoarei (soţia şi fiica) au notificat Primăria Hunedoara asupra faptului că sunt deţinătoare ale mărcii înregistrate „Michael Klein”, arătând că nu au fost consultate, informate şi nici nu s-a obţinut acordul lor scris, în urmă cu mai bine de 13 ani, când Consiliul Local a decis schimbarea numelui Stadionului „Corvinul” în Complex Sportiv „Michael Klein”.

„Conducerea Primăriei Hunedoara a încercat împreună cu moştenitoarele lui Michael Klein şi reprezentanţii legali ai acestora identificarea unei soluţii pentru a nu se ajunge în situaţia în care numele stadionului să fie schimbat, însă discuţiile nu au avut rezultatul dorit de municipalitate. Din punctul de vedere al moştenitoarelor, singura soluţie acceptabilă ar fi fost încheierea unui contract de licenţiere pentru ca stadionul să se poată numi în continuare „Michael Klein” (atât actualul stadion cât şi cel nou, care urmează să fie construit de Compania Naţională de Investiţii). Un astfel de contract ar fi implicat, cel mai probabil, şi plata unor sume de bani.

Primăria Hunedoara consideră că nu există cadru legal pentru a plăti bani publici pentru folosirea unei mărci înregistrate, aşa cum nu a existat nici în cazul mărcii „FC Corvinul 1921 Hunedoara”, brand recuperat de municipalitate în 2021 cu ajutorul banilor privaţi donaţi de iubitori ai fotbalului hunedorean şi ai simbolurilor sale”, se arată în comunicatul Primăriei Hunedoara.

În plus, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să solicite şi Companiei Naţionale de Investiţii schimbarea denumirii proiectului pentru construirea noului stadion din oraş.

Și noua arenă se va numi tot „Stadionul Corvinul 1921 Hunedoara”, decizie luată din dorinţa de a preîntâmpina posibile situaţii litigioase.

„De la bun început trebuie să precizez că nu există cadrul legal necesar pentru a plăti, din bani publici, dreptul de a utiliza numele «Michael Klein» pentru stadion, aşa cum nu a existat această posibilitate nici pentru recuperarea din bani publici a mărcii «FC Corvinul 1921 Hunedoara», marcă recuperată exclusiv din bani privaţi, donaţi de iubitori şi simpatizanţi ai echipei de fotbal din oraşul nostru. Am încercat să ajungem la un acord cu moştenitoarele dar, se pare, nu este posibil, cel puţin deocamdată. Totuşi, dorim să respectăm legea şi astfel suntem obligaţi să schimbăm numele stadionului. Denumirea de «Michael Klein» a fost dată stadionului printr-o hotărâre a Consiliului Local din vara anului 2011.

În ce priveşte solicitarea privind suma rezultată din aşa-zisa «vânzare» a tricoului lui Michael Klein nu doresc să fac prea multe comentarii. De fapt, a fost vorba despre o donaţie răsplătită simbolic cu un tricou pentru fiecare donator care şi-a dorit acest lucru. Au existat şi persoane care au donat bani fără să solicite sau să se aştepte la vreun tricou, în cadrul evenimentului. În plus, a fost vorba despre un tricou nou-nouţ, inscripţionat cu numele lui Michael Klein, nicidecum despre un tricou vechi, care să fi fost purtat vreodată de fostul mare jucător sau care să-i fi aparţinut vreodată acestuia, ori familiei sale. Mai mult, aşa-zisa «vânzare» a avut loc în septembrie 2021, iar la acea dată numele lui Michael Klein nu era «marcă înregistrată». Cel mai probabil, problema celor 8.000 de euro plus inflaţie, plus dobândă, aşa cum se solicită, se va tranşa în instanţă.

Mi se pare însă trist faptul că nu se ţine cont aşa cum ar trebui de un fapt important: suporterii şi Primăria au ţinut vie amintirea lui Michael Klein în memoria colectivă, prin organizarea comemorărilor anuale ale acestuia, ca exemplu. Alt exemplu: în istoria oraşului, primul titlu de «Cetăţean de Onoare al municipiului Hunedoara» a fost acordat de Consiliul Local Hunedoara lui Michael Klein, pe 18 februarie 1993, la scurt timp după ce ne-a părăsit prematur. În plus, Primăria municipiului Hunedoara a amplasat, mai întâi, un bust al lui Mişa, apoi, în 2017, a ridicat o statuie a acestuia.

Mă întreb acum, ce s-ar fi întâmplat dacă hunedorenii şi administraţia locală din Hunedoara nu ar fi făcut toate astea, în ultimii 30 de ani? Cu sau fără certificat de înregistrare la OSIM ca marcă înregistrată, cu sau fără pretenţii din partea moştenitoarelor, Mişa Klein rămâne în sufletele şi-n inimile noastre, ale tuturor”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

CITEȘTE ȘI:

Dinamo, Groapa fără fund. Stadionul CÂINILOR, sfâșiat de rechinii imobiliari

Oana Zvobodă
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Oana Zvobodă a debutat în presă la televiziunea PrimaTV, în anul 2017. Între mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”