Prima pagină » Actualitate » Stare de alertă în Sectorul 1, solicitată de Clotilde Armand. Gunoaiele, tot pe străzi

Stare de alertă în Sectorul 1, solicitată de Clotilde Armand. Gunoaiele, tot pe străzi

Stare de alertă în Sectorul 1, solicitată de Clotilde Armand. Gunoaiele, tot pe străzi

Primarul Sectorul 1 a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să solicită decretarea Stării de alertă din cauza situaţiei sanitare. Între timp, străzile rămân pline de gunoaie, mizeria transformând S1 într-un adevărat focar de infecție.

Într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand scrie că Starea de alertă se impune în Sectorul 1.

Cu cine a vorbit Clotilde Armand

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, le scrie Clotilde bucureștenilor din Sectorul 1.

În paralel, edilul arată că a purtat discuţii „cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”. Altfel, ca soluție la mizeria care aproape a cucerit tot Sectorul 1, primarul îi îndeamnă pe cetățeni să reclame la Poliţia Locală neridicarea gunoiului.

Vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector şi văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 va lua curând sfârşit” – Clotilde Armand.

Pe de altă parte, compania Romprest se apără și susține că nu a sistat prestarea serviciilor în Sectorul 1. Această criză a gunoaielor este generată de faptul că, din 22 mai,  din cauza datoriilor, firmele care colaborau cu Romprest în sortarea, tratarea și depozitarea deșeurilor au suspendat activitatea și au interzis accesul autospecialelor în stațiile lor. „Compania Romprest nu a sistat prestarea niciunei operațiuni din cadrul activităților serviciului delegat. În continuare, se execută operațiunile aferente activităților de salubrizare stradală, respectiv măturat, întreținere curățenie și spălat carosabil și trotuare, conform programelor prevăzute în contractul aflat în vigoare”, transmite firma într-un comunicat.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și