Stația de epurare Glina este nominalizată la premiul pentru cel mai bun proiect de mediu, de tratare a apelor uzate, din lume. Este anunțul fostului primar, Gabriela Firea.
Senatoarea PSD transmite, într-un mesaj pe Facebook, că „a muncit patru ani pentru acest proiect și a meritat orice efort”
Stația de epurare Glina este pe lista scurtă a proiectelor nominalizate la ediția din 2024 a Global Water Awards, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Global Water Summit 2024, la Londra în luna aprilie.
Da, trebuie să recunoaștem că Bucureștiul era singura capitală din Europa care nu beneficia de o stație completă de epurare a apelor menajere, pluviale şi industriale, spune Firea.
Deși, în prezent, Primăria Capitalei este condusă de Nicușor Dan, proiectul a fost dezvoltat de Gabriela Firea. Fondurile atrase în 2017 au fost destinate extinderii stației de epurare de la Glina.
Varianta veche nu mai făcea față solicitării, iar Municipiul București era singura capitală europeană care nu beneficia de o stație de epurare completă, pentru ape pluviale, menajere și industriale.
Nu vreau să vorbesc despre acțiunile actualului primar general pentru că ne-am convins cu toții de ritmul său. Amintesc doar că a avut grijă să bage bani în buzunarele fostului angajator al consilierului său personal, actual director în Primăria Capitalei, și al prietenului său de escapade estivale, actual eurodeputat, comentează Gabriela Firea.
Noua stație de epurare va deservi peste 3 milioane de locuitori ai Capitalei, cât și ai zonelor limitrofe. Meritul aparține „echipei social-democrate, specialiștilor din administrația locală și companiilor private”, spune fostul primar.
În primul an de mandat, după patru ani de litigii în instanțe, am început realizarea celui mai mare proiect de mediu din România(..). Doar așa am ajutat Bucureștiul să mai facă un pas spre marile capitale europene.
În doar un an de zile, jumătate din proiect era gata, iar în septembrie 2020, construcția era într-un stadiu avansat, explică Firea care subliniază că „au mai trecut încă trei ani până lucrările au fost gata”.
CITEȘTE ȘI: