Stațiunea de pe litoral în care turiștii fac plajă printre șantiere. Specialiștii le recomandă să NU intre în apă

Publicat: 10 07. 2024, 09:19

Se pare că nu există an în care lucrurile să meargă bine pe litoralul românesc. Campania de lărgire a plajelor continuă și anul acesta, iar turiștii sunt, practic, nevoiți să facă plajă lângă adevărate șantiere.

Lucrările de înnisipare sunt în toi, în pofida faptului că suntem în plin sezon estival, iar acestea se vor finaliza în toamnă.

E un lucru curios, deoarece în anii trecuți autoritățile opreau lucrările în perioada verii.

Deoarece lucrările afectează calitatea apei, specialiștii ne sfătuiesc să stăm departe de mare, notează Observator.

Stațiunea de pe litoral puternic afectată anul acesta

La Jupiter, pentru că despre această stațiune este vorba, turiștii trebuie să treacă prin mijlocul șantierului pentru a putea face plajă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au transmis că monitorizează zona, iar până acum nu au fost semnalate probleme.

De cealaltă parte, biologii de la Institutul Naţional de Cercetare Marină au declarat că nu este în regulă ce se întâmplă deoarece curenţii se pot schimba foarte uşor, iar nisipul răscolit din şantier ajunge în zona unde turiştii fac baie şi apa devine tulbure.

De asemenea, reprezentanţii ANAT au semnalat problemele către Ministerul Mediului şi asta pentru că, oricât de benefic ar fi acest proces de înnisipare pentru consolidarea litoralului, de cealaltă parte, lucrările ar trebui făcute în afara sezonului estival astfel încât turiştii să nu simtă acest disconfort.

Stațiunea care ar trebui evitată cu orice preț în această perioadă

Stațiunea Venus de pe litoralul românesc, cândva o destinație populară pentru vacanțele de vară, se confruntă cu o criză ecologică majoră.

Munți de alge au acoperit malurile, emanând un miros greu de suportat care alungă turiștii și transformă vacanțele într-un coșmar.

În ultimele săptămâni, turiștii au raportat o invazie fără precedent de alge în Venus. Plajele sunt acoperite cu vegetație marină în putrefacție, iar apa este plină de resturi plutitoare.

Deși situația este neplăcută pentru turiști, experții explică faptul că fenomenul este natural și aduce beneficii ecosistemului Mării Negre. Citește mai mult…

Sursa foto: Captură Observator