Stațiunea din România care A DEVANSAT Inssbruck și Chamonix. E foarte populară printre turiștii străini
Un oraș mirific din România este mai aproape decât visați și este foarte apreciat de turiștii de peste hotare.
Este vorba de Brașov care, potrivit unui renumit studiu, depășește chiar și stațiunea austriacă Innsbruck sau celebra Chamonix Mont Blanc din Franța.
România se laudă astfel cu destinații perfecte pentru plimbări în natură și munți pitorești.
Dincolo de centrul istoric și zona Tâmpa, Brașovul se laudă cu zone montane ușor accesibile și foarte frumoase. Există trasee care pot fi făcute la pas, cu rucsacul în spate, cu bicicleta, dar și rute de zbor cu parapanta, pentru cei amatori de sporturi extreme.
Clasamentul este dominat de Polonia, cu două destinații populare, Zakopane și Karpacz.
Pe locurile trei și patru sunt Bled din Slovenia și orașul Brașov din România.
În același clasament se mai regăsește o destinație românească binecunoscută, Sinaia.
Acest top a fost realizat pe baza voturilor exprimate de utilizatorii Booking.com, pe categoriile natură, plimbările în natură și zone montane, scrie observatornews.ro.
Locul de POVESTE din România cu cel mai pur aer din țara noastră. Puțini turiști au auzit de el
Locul de poveste din România, cu cel mai pur aer din țara noastră, se află în localitatea Bilbor, din județul Harghita. Frumusețea locului este una de poveste, fiind supranumită “Împărăția bradului alb”.
„Dacă vrei să ajungi pe meleagurile de basm ale “Împărăției bradului alb”, părăsești asfaltul șoselei DN115 care vine din Câmpia transilvană spre Moldova și o apuci spre stânga prin pasul Mesteacănul, pe drumul județean pietruit 174 A care te poartă pe serpentine largi și molcome până în șeaua Răchitișului, de unde se poate admira depresiunea Bilborului”, scrie Vasile D. Stan în monografia Bilbor – oameni și locuri.
Practic, se ajunge în mijlocul Carpaților Orientali, acolo unde ar putea fi poarta dintre Ardeal și Bucovina, în nordul județului Harghita, aproape de granița cu Suceava, scrie presa locală.
Sursa foto: Silviu Bănilă