Stațiunea din România care i-a uimit pe turiști! Plătesc câteva sute de lei pentru un sejur în „Raiul din Ardeal” cu așezări pitorești și aer curat

Publicat: 03 10. 2024, 10:53
Actualizat: 03 10. 2024, 10:58
Turiștii străini sunt atrași de România / sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

V-ați gândit care este stațiunea din România cu așezări pitorești splendide, unde se poate inspira un aer curat? Mulți turiști se arată încântați față de această locație din munți denumită și „Raiul din Ardeal”. Un cuplu poate plăti câteva sute de lei pentru un sejur în această stațiune situată la altitudinea de 1360 de metri. Iată mai jos, în articol, detalii despre o altă zonă montană fermecătoare din țara noastră!

Turiștii sunt atrași de așezările pitorești și aerul curat, iar România poate oferi un asemenea „duo”, în zonele montane. De data aceasta, în atenție se află o stațiune din Transilvania unde turiștii pot să plătească câteva sute de lei pentru un sejur de două nopți și să se bucure de liniște și de un peisaj de vis.

Transilvania prezintă o multitudine de locuri superbe și obiective turistice încărcate cu istorie. De altfel, anual, mii de turiști străini vin să viziteze zonele montane ale României, să descopere frumusețile naturale și să se înfrupte din bunătăți culinare locale. De data aceasta, în prim-plan se află stațiunea Fundata din județul Brașov. Turiștii vin aici pentru a se bucura de un aer curat și, de altfel, de așezările pitorești.

Vezi și Salina Turda se EXTINDE cu peste 10.000m². Noua zonă include alei suspendate, zone de agrement și lifturi panoramice

Turiștii sunt atrași de peisajul pitoresc / sursă foto: Envato

Fundata, stațiunea din România cu aer curat și așezări pitorești

Stațiunea se află la circa 200 de kilometri de București, iar turiștii care vin în Fundata se bucură, pe de-o parte, de peisajele naturale care taie răsuflarea. Satul pitoresc se află la altitudinea de 1360 de metri, între doi munți – Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului. În această zonă, meșteșugurile și ocupațiile tradiționale s-au păstrat, iar bătrânii continuă să le transmită tinerilor tradițiile.

Turiștii pot vizita obiective naturale în împrejurimi, printre acestea numărându-se:

  • Parcul Național Piatra Craiului (fiind preferat și de cei care doresc să meargă pe trasee montane);
  • Cheile Moieciului;
  • Peșter cu lilieci din satul Peștera;
  • Cheile Grădiștei;
  • Rezervațiile naturale La Chișătoare;
  • Prăpăstiile Zărneștilor;
  • Peștera Dâmbovicioara;
  • Lacul Vidraru;
  • Barajul Pecineagu.

Pentru două nopți de cazare, turiștii pot plăti câteva sute de lei. Există unități turistice de 3 și 4 stele pentru care se pot plăti chiar și 2.000 de lei, pentru câteva zile, turiștii beneficiind de multiple facilități.

Vezi și Locația secretă din România care avea cantități uriașe de aur nativ. A fost descoperită cea mai mare bucată de metal prețios

Vezi și Stațiunea care rivalizează cu Poiana Brașov. Se află în vestul României și atrage mii de turiști

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)