Stațiunea SUPERBĂ din România care a devenit un magnet pentru turiști. Oamenii vorbesc de „un miracol trăit aici”
România are printre cele mai apreciate stațiuni balneo din lume. Recunoscute pe plan internațional pentru beneficiile aduse sănătății, aceste locuri sunt căutate an de an de oameni din toate colțurile.
Una dintre aceste stațiuni pur și simplu a înflorit din 2020 încoace, fiind un adevărat magnet pentru turiști.
Sovata, stațiunea care atrage turiști și investitori
Dacă în trecut românii fugeau de aceste locuri, iată că de câțiva ani se întâmplă și invers. Tot mai mulți oameni își fac rezervare în aceste stațiuni, atrași de ofertele turistice și beneficiile tratamentelor balneo.
Sovata a renăscut și toată lumea admite că acum este o stațiune cu adevărat europeană.
Cineva povestește cum, în trecut, a venit în baston la Sovata, iar după câteva cure, acum conduce mașina și este apt să facă și puțin sport. Un miracol? Poate, dar un miracol al tratamentelor apei termale de la Sovata.
Stațiune cochetă așezată la poalele munţilor Gurghiu, Sovata este înconjurată de dealuri împădurite şi presărată cu lacuri sărate.
Azi, este visul oricărui turist, putând satisface până și cele mai exigente gusturi.
Cu hoteluri renovate și străzi proaspăt asfaltate, Sovata trăiește verde și respiră sănătate, iar aerul puternic ionizat este un medicament pentru toți cei care vin aici.
„Ceea ce s-a întâmplat aici la Sovata, în jurul lacului, e fantastic. Nu în jurul lacului, toată pădurea, totul este foarte frumos! Foarte bine amenajat. Împrejurimile de o frumuseţe aparte, multiplele posibilităţi de agrement, excursiile, dau staţiunii un farmec deosebit”, spune o turistă venită la Sovata să petreacă zile frumoase.
Atracția principală a stațiunii o reprezintă Lacul Ursu, un lac helioterm, în suprafaţă de 40.000 mp. Are apă pe două straturi, la suprafață este dulce şi proaspătă, iar la peste un metru adâncime devine extrem de sărată. Vara, protejată de apa dulce de la suprafață, apa sărată rămâne la o temperatură constantă, de 40 grade Celsius, arată Antena 1.
Primarul Fulop Laszlo afirmă: „Apa sărată de la Lacul Ursu este foarte benefică pentru tratamente reumatologice, boli dermatologice, printre ele si psoriazis – sunt rezultate foarte foarte bune, dar se foloseşte nămolul sacropelic şi apa sărată pentru tratamente de fertilitate”.
„E ok din toate punctele de vedere. Arată bine, arată frumos, curăţenie, toate sunt ok”, se declară mulțumit un turist.
Sovata a renăscut cu ajutorul investitorilor străini, de la oameni de afaceri unguri şi până la cei britanici. De la an la an, numărul turiștilor crește, la fel și al celor care investesc în stațiune.
În scurt timp urmează să se deschidă un nou hotel, cu peste 200 de locuri de cazare, investiţie de câteva milioane de euro.
Anua, în jur de 600.000 de turişti vizitează judeţul Mureş. Dintre aceștia, 25% ajung şi la Sovata, cam la 150.000 de oameni. Iar din cei 150.000, 11.000 sunt străini, un procent cu care nu multe stațiuni românești se pot lăuda.
Grație potenţialului balneoclimatic, Sovata își aşteaptă vizitatorii în toate anotimurile anului.