„Străzi deschise”, în weekend-ul 22-23 iunie 2024. Cum se pot distra bucureștenii. Premieră în Sectorul 6: ce arteră va fi doar pietonală

„Străzi deschise”, în weekend-ul 22-23 iunie 2024. Cum se pot distra bucureștenii. Premieră în Sectorul 6: ce arteră va fi doar pietonală
Foto: Facebook / Nicușor Dan
Publicat: 21/06/2024, 12:41
Actualizat: 21/06/2024, 15:41

În weekendul 22-23 iunie, programul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cuprinde o nouă serie de concerte, spectacole de teatru pentru copii, instalații de artă interactivă, mini show-uri de acrobații, dar și concursuri cu premii surpriză, pe Calea Victoriei, transmite Primăria Capitalei.

„În premieră la această ediție, strada Sibiu din sectorul 6 al Capitalei se transformă în zonă pietonală între Bulevardul Timișoarei și strada Aleea Bujoreni și devine scena unui program complex, destinat publicului de toate vârstele: de la activități sportive, concerte de muzică live, spectacole de animație, până la ateliere creative de construcție păpuși”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Primăria Capitalei (PMB).

Teatrul Odeon prezintă vizitatorilor instalația de artă interactivă „Odeon Theatre Fountain”, o selecție de imagini din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, disponibile în ambele zile de weekend în intervalul 10:00-21:00.

Străzi deschise 2024: artă și cultură pe Calea Victoriei

Asociația Artiștilor Plastici București organizează, în zilele de 22 și 23 iunie, demonstrații de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul orar 10:00-19:00, iar participanții sunt invitați să admire operele de artă și să interacționeze cu artiștii vizuali.

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 11:00, pe Calea Victoriei nr. 110 are loc atelierul „Povești din vechiul București”, susținut de Oana Oroș, unde participanții vor călători în timp prin intermediul imaginii și vor afla cum s-a transformat Podul Mogoșoaiei în Calea Victoriei de astăzi, precum și povestea familiei Mavrocordat și a casei în care se află expoziția Muzeului Național al Literaturii Române.

Circul Metropolitan, prezent la „Străzi deschise”

„Ca o noutate a programului, în zona Statuii Iuliu Maniu, publicul este așteptat sâmbătă, începând cu ora 11:00, să ia parte la singurul eveniment național de evaluare a consumului propriu de alcool – Săptămâna Națională de Testare a Consumului Personal de Alcool, derulat de Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății din România. Participanții sunt încurajați să intre în centrele de testare, unde își pot evalua nivelul de consum de alcool prin efectuarea Testului AUDIT.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – îi va încânta cu recitaluri electrizante și variate în prima zi de weekend începând cu ora 17:00, în fața Hotelului Novotel, iar pentru cei care preferă spectacolele de acrobații, Circul Metropolitan Bucureșteni completează atmosfera sâmbătă seara cu mini show-uri pline de energie și adrenalină în zona Monumentul Renașterii, de la ora 19:30”, transmite PMB.

Străzi deschise 2024: Damian Drăghici, show pe „Amzei”

Potrivit sursei citate, fundația Andantino prezintă în cea de-a doua zi de weekend un spectacol de muzică și dans, începând cu ora 17:30 în zona Cercului Militar Național, iar artista Miruna Vidican va susține un concert de harpă inedit de la ora 20:00 în zona Magazinului Max Mara.

„Întâlnirile preferate ale copiilor cu actorii Teatrului de Animație Țăndărică în fața Muzeului Național de Artă al României continuă și în acest weekend cu spectacolul de animație „Freestyle Puppetry”, sâmbătă, începând cu ora 18:00, iar duminică, de la 17:30.  Tot duminică, cunoscutul artist Damian Drăghici, în formula Damian & Brothers, va susține pe Calea Victoriei un flashmob muzical pe traseul Strada Piața Amzei – Hotel Novotel în care publicul este invitat să cânte și să danseze, începând cu ora 18:30. Momentul pregătit de Damian Drăghici va continua cu podcastul moderat de Andrei Niculae, unde artistul va prezenta povești inedite despre viața profesională în zona Hotelului Novotel (ora 19:30)”, mai transmite PMB.

Premieră în Sectorul 6, pe strada Sibiu

Potrivit sursei citate, timp de două zile, noua zonă pietonală „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend, strada Sibiu (între Bd. Timișoara și Str. Aleea Bujoreni) devine centrul de atracție al locuitorilor cartierului.

„Programul artistic și recreativ pe strada Sibiu începe la ora 9:00 cu activități sportive și continuă până la ora 21:00 cu nenumărate spectacole de teatru, concerte și ateliere, dar și cu demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, programate duminică în intervalul 10:00-19:00”, mai anunță sursa citată.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar și anumite străzi din sectoarele Capitalei devin în fiecare weekend zone pietonale și îi încurajează pe bucureșteni și turiști să (re)descopere autenticitatea arhitecturii orașului și să participe la evenimente artistice și interactive organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii Bucureștiului.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Decizie luată la comun pentru clienții de la ING, Raiffeissen, BRD și Banca Transilvania. Ce...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
De ce nu au mai debarcat trupele lui Hitler în Marea Britanie?
×