Un nou studiu arată că persoanele care consumă două halbe de bere în fiecare zi prezintă o scădere a riscului de îmbolnăvire de Alzheimer.
De asemenea, studiul arată că obiceiurile zilnice, mai ales în ceea ce privește alimentația, au un impact important asupra riscului de dezvoltare a acestei afecțiuni neurologice.
Este estimat că, până în 2050, numărul persoanelor care trăiesc cu demență la nivel mondial va crește la 152 de milioane.
Potrivit Societății Alzheimer, în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 65 și 69 de ani, aproximativ două persoane dintr-o sută suferă de această afecțiune.
Sigur, riscul de îmbolnăvire crește odată cu vârsta, ba chiar se dublează la fiecare cinci ani. În cazul persoanelor cu vârsta de peste 90 de ani, aproximativ 33 din 100 de persoane suferă de Alzheimer.
Ei bine, un nou studiu, realizat de Universitatea New South Wales din Sydney, Australia, arată că renunțarea la alcool poate favoriza apariția bolii Alzheimer, informează Aleph News.
Cercetătorii au analizat 15 studii, inclusiv date de la 24.478 de participanți, analizând o posibilă legătură între consumul de alcool și demență. Participanții au fost împărțiți în non-consumatori, consumatori ocazionali (1,3 g de etanol pe zi), consumatori ușori până la moderați (1,3 g până la 25 g pe zi), consumatori moderați până la mari consumatori (25 g până la 45 g pe zi) și consumatori mari (mai mult de 45 g pe zi).
Berea este considerată de multe persoane ca fiind o băutură mai ușoară, totuși, consumul ei zilnic nu este deloc recomandat de medici. Iată ce se poate petrece în corpul tău dacă obișnuiești să bei zilnic bere!
Este uşor de consumat, iar în special în zilele călduroase, berea se transformă într-o băutură la care apelează multă lume pentru a se răcori.
Consumată zilnic, berea nu este tocmai bună pe corpul tău, astfel că trebuie să ştii ce se întâmplă în corp după ce o consumi. Citește mai mult…