Summitul G20 ar putea fi SABOTAT de macaci. India ia măsuri drastice ca să împiedice primatele să atace delegațiile oficiale

Publicat: 01 09. 2023, 20:53
India ia măsuri pentru a alunga macacii din New Delhi pe durata Summitului G20/ Sursa foto: Profimedia

Autoritățile din India fac eforturi să țină departe de străzile capitalei exemplarele de macaci rhesus punând panouri uriașe cu maimuțe langur (Colobinae) pentru a descuraja primatele mai mici de a face ravagii sau să pună stăpânire pe lumina reflectoarelor în timpul summitului G20, relatează CNN.

India se pregătește să întâmpine liderii țărilor din Grupul celor 20 la New Delhi weekendul viitor, inclusiv pe președintele american Joe Biden, într-un eveniment căruia i s-a acordat cea mai mare importanță în India. Însă întâlnirile din cadrul summitului ar putea fi sabotate de micile maimuțe răutăcioase care terorizează populația orașului.

Macacii au pus stăpânire pe toată capitala, alergând peste străzi, sărind pe acoperișuri, provocând un haos general și atacând ocazional pietonii.

Macacii ar putea ataca delegațiile oficiale

Îngrijorările că trupele de maimuțe ar putea apărea în fața mașinilor care transportă președinții și prim-miniștrii din Grupul celor 20 de națiuni au determinat autoritățile să apeleze la departamentul forestier pentru un plan.

În timp ce guvernul pornește într-o acțiune majoră de înfrumusețare a orașului, vopsind proaspăt pereți, plantând copaci și punând flori colorate în zonele cheie din capitală, autoritățile din New Delhi au luat măsuri pentru a se asigura că animalele nu distrug aceste eforturi.

Astfel, au ajuns la soluția de a plasa panouri cu languri prin zonele cheie ale orașului, iar bărbați vor imita sunetele unor primate mai mari pentru a speria macacii.

Satish Upadhyay, vicepreședintele Consiliului Municipal din New Delhi, a spus agenției de știri indiene ANI că macacii se vor speria și nu se vor apropia. Upadhyay a adăugat că au fost recrutați între 30 și 40 de bărbați care pot imita sunetele maimuțelor langur pentru a păcăli macacii. Însă lucrurile nu par să se rezolve atât de simplu. De exemplu, când a fost amplasat un langur de plastic, care reda sunetele înregistrate ale animalelor, a durat doar trei zile pânî când maimuțele l-au rupt în bucăți.

Unii au pus la îndoială cât de eficientă va fi această politică împotriva maimuțelor.