Supa consumată în fiecare zi de cea mai longevivă familie din lume. „Această supă uimitoare pe bază de plante este plină de vitamine și minerale”
Care este supa pe care o mănâncă în fiecare zi cea mai longevivă familie din lume. Este vorba despre familia Melis, cea care deține recordul Mondial pentru cea mai mare vârstă însumată pentru nouă frați în viață. În anul 2012, atunci când au intrat în Guinness World Record, totalul era de 861 de ani, iar cel mai în vârstă dintre ei avea 109 ani.
Astfel, familia Melis susține că din meniul zilnic nu lipsește suma minestrone. De altfel, chiar și un medic a lăudat supa pe TikTok, deoarece are multiple beneficia: ea reduce colesterolul, îmbunătățește sănătatea intestinală, poate sprijini gestionarea greutății și chiar reduce riscul de cancer.
”Am fost de acord cu această idee: această supă uimitoare pe bază de plante este plină de vitamine și minerale, fibre și multe altele”, a precizat pe TikTok dr. Tim Tiutan, despre supa minestrone, conform express.co.uk.
De regulă, supa minestrone se face cu orice legume cresc în grădină, dar rețeta dată de publicația menționată este o versiune de primăvară a unui guru culinar, pe nume Mary Barry. Astfel, el descrie minestrone drept un preparat care ”valorifică la maximum legumele de primăvară”.
Pentru a găti supa minestrone, ai nevoie de doar 30 de minute. Ingredientele necesare sunt: 20 grame de unt, o lingură și jumătate de ulei de măsline, o ceapă mare tăiată mărunt, jumătate de praz tăiat în două, pe lungime și feliat subțire, 125 grame de cartofi curățați de coajă și tăiați mărunt, dar și 100 grame de varză. De asemenea, mai ai nevoie de două bețișoare de țelină tăiate mărunt, un litru de supă de pui, vită sau legume, 200 grame de roșii tocate, sare, piper și o lingură de pesto verde (optional).
Modul de preparare este unul foarte simplu. Mai întâi se curăță cartofii și restul legumelor. Apoi, se încing uleiul și untul într-un vas mare, după care se adaugă ceapa, prazul și cartofii, și se sotează vreme de cinci minute. Legumele se vor lăsa la gătit până când se vor înmuia. Se mai amestecă din când în când pentru a evita ca legumele să se lipsească de tigaie. Mai mult, supa minestrone se poate face și cu paste sau fasole.
”Eu le-am lăsat să se gătească aproximativ încă cinci minute. Nu vă fie teamă să vă faceți propria variantă, adăugând diferite legume, paste sau fasole!”, a spus Angela Patrone, cea care a explicat pentru sursa precizată cum se face minestrone.
CITEȘTE ȘI: