Prima pagină » Actualitate » Super-conferință ONU la București. Ce asociere de firme organizează evenimentul de anvergură și ce legătură există între șeful ANCOM și unul dintre câștigătorii licitației

Super-conferință ONU la București. Ce asociere de firme organizează evenimentul de anvergură și ce legătură există între șeful ANCOM și unul dintre câștigătorii licitației

Super-conferință ONU la București. Ce asociere de firme organizează evenimentul de anvergură și ce legătură există între șeful ANCOM și unul dintre câștigătorii licitației

O conferință importantă a Organizației Națiunilor Unite (ONU) se va desfășura la București, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, fiind așteptați nu mai puțin de 2.000 de participanți din 191 de țări.

În urmă cu patru ani, Guvernul României a întreprins demersurile pentru organizarea evenimentului, prin Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Contractul de organizare a acestei conferințe a Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor – în valoare de 22.730.900 lei, fără TVA – a fost atribuit de ANCOM, la începutul lunii august, unei asocieri de firme, respectiv Backstage Production Group International SRL și 360 Revolution SRL.

Cine este omul din spatele firmei 360 Revolution

Una dintre firmele acestei asocieri care a obținut contractul de organizare de la ANCOM este, așadar, 360 Revolution. Compania îl are ca asociat unic pe Daniel Iulian Buduluș, iar contractul atribuit de ANCOM a ajuns, poate nu întâmplător, la acesta. Sursele noastre afirmă că Buduluș este foarte bun prieten cu Vlad Stoica, șeful ANCOM, încă din perioada în care cel din urmă a fost șef de cabinet al unui fost premier.

Pe atunci, cei doi au mai organizat la comun evenimente electorale de anvergură și congrese, printre care și Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est, desfășurat la Bucureşti pe data de 26 noiembrie 2013. Vorbim, însă, și de alte evenimente care au avut loc sub egida Secretariatului General al Guvernului, unde Stoica era șef de cancelarie, iar Buduluș – prin firma lui – câștiga majoritatea contractelor.

Ce e drept, potrivit informațiilor obținute de Gândul, firma 360 Revolution, condusă de Daniel Iulian Buduluș, este printre puținele care ar fi avut capacitatea de organiza un asemenea eveniment ca cel care urmează să se desfășoare la București, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, cea mai mare organizație din lume din domeniu

În urma demersurilor efectuate, acordul dintre Guvernul României şi Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (International Telecommunication Union – ITU) privind găzduirea, organizarea şi finanțarea acestui eveniment a fost semnat la Geneva, în 30 iunie 2021, și ratificat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 88/2021.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, cea mai mare organizație din lume din domeniu și cea mai veche dintre agenţiile ONU, a ales pentru prima oară o țară din Uniunea Europeană să găzduiască această întrunire. În cadrul acestui eveniment, vor fi stabilite politicile generale ale ITU, se vor adopta planuri strategice și financiare pentru perioada următoare, se vor dezbate soluții pentru problemele cheie din sfera incluziunii digitale și se va alege conducerea organizației pentru următorii patru ani.

Organizarea Conferinței Plenipotențiarilor ITU la București oferă României oportunitatea de a-și consolida parteneriatele în domeniu, atât cu țările Uniunii Europene, cât și cu statele vecine externe spațiului comunitar.

Reuniunea de la București este importantă, de asemenea, pentru promovarea sectorului IT&C din România, care contribuie în prezent cu peste 6% la PIB-ul României.

Forumul de la Bucureşti, menit să promoveze legăturile economice şi comerciale dintre ţările participante şi China

În 2013, Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est s-a bucurat de participarea a peste 1500 de oameni de  afaceri, dintre care aproximativ 300 de oameni de afaceri chinezi, 800 români şi peste 400 din celelalte ţări din regiune – Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Lituania, Letonia, Macedonia, Muntenegru,  Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est a fost organizat atunci într-o sesiune plenară şi 5 ateliere de lucru axate pe principalele domenii de cooperare dintre China şi Europa Centrală şi de Est: infrastructură/transport, energie, agricultura, IT&C şi turism.

Prin intermediul acestui forum s-a urmărit dezvoltarea legăturilor economice şi comerciale dintre ţările participante şi China, dar și identificarea a noi oportunități de cooperare, prin proiecte concrete, cu accent pe domeniile infrastructurii, transporturilor, energiei, agriculturii, IT&C, turismului, sectorului bancar şi financiar.

Dezbaterilor au oferit şi posibilitatea de a face schimb de experiență în ceea ce priveşte proiectele de cooperare existente, iar panelurile, oportunitatea unor contacte directe între companiile şi oamenii de afaceri participanți, dar şi între aceștia şi reprezentanţii autorităţilor guvernamentale.

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele