Prima pagină » Actualitate » „Super ofertă” la TERENURI numai bune de afaceri în Sectorul 1 al Capitalei. ANAF scoate iar la licitație bunurile Elenei Udrea

„Super ofertă” la TERENURI numai bune de afaceri în Sectorul 1 al Capitalei. ANAF scoate iar la licitație bunurile Elenei Udrea

„Super ofertă” la TERENURI numai bune de afaceri în Sectorul 1 al Capitalei. ANAF scoate iar la licitație bunurile Elenei Udrea

ANAF urmează să organizeze o nouă licitație pentru vânzarea bunurilor confiscate de la Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Licitația va avea loc pe data de 6 iunie, iar acum sunt scoase la vânzare șase terenuri intravilane din București.

Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF va organiza licitația pentru vânzarea a șase terenuri intravilane din București, având un preț de pornire de 3.296.136 de lei, fără TVA.

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a oferit detalii despre bunurile care urmează să fie licitate:

„Am scos la licitație 6 terenuri și două autoturisme aparținând doamnei Elena Udrea pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute.

Valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane de lei. Îmi doresc ca cât mai multă lume să participe pentru a crește prețul acestor bunuri și pentru a recupera prejudiciul din acest dosar.”

Aceste terenuri, confiscate în februarie 2015 de DNA, au suprafețe cuprinse între 596 și 885 de metri pătrați și sunt amplasate pe strada Constantin Godeanu nr. 55J, în Sectorul 1 al Capitalei.

În luna martie, la a doua licitație, Fiscul a solicitat 2,2 milioane de lei pentru ansamblul de bunuri al Elenei Udrea, inclusiv terenurile situat pe strada Constantin Godeanu nr. 55J din București, Sectorul 1, cu o suprafață totală de puțin peste 5.000 de metri pătrați.

Sursa foto: Captură Google Maps

Sursa foto: Captură Google Maps

Anul trecut, ANAF a vândut o mașină Mercedes a Elenei Udrea pentru 25.400 de lei și un Fiat 500.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea execută în prezent la Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou, în județul Prahova, pedeapsa din Dosarul Gala Bute, după ce a fost extrădată pe 16 iunie 2022, de autorităţile bulgare şi adusă în România pe la Vama Giurgiu şi predată poliţiştilor de la Penitenciarul Giurgiu, de unde a ajuns la Penitenciarul Târgşor, în județul Prahova.

Când a fost prinsă la graniță în Bulgaria, fostul ministru al Turismului intenționa să ajungă în Grecia și să depună acolo o cerere de azil, în care ar fi invocat condițiile inumane de detenție din România.

Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2019, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, conform sentinței Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă. La momentul pronunțării deciziei definitive, fostul ministru al Turismului se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a revenit în România în 8 iulie 2019, anunțând revenirea în țară pe Facebook.

Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute pronunțate de instanța supremă în iunie 2018 și menținute prin decizia din 7 aprilie:

  • Elena Udrea – şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu
  • Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – trei ani de închisoare cu executare
  • Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare
  • Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere
  • Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare
  • Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare
  • Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. De asemenea, completul de cinci judecători a menţinut şi decizia instanţei de fond pe latură civilă.

Conform deciziei instanței, Elena Udrea a fost obligată să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Citește mai mult pe acest subiect:

ANAF a scos la vânzare terenuri, aparţinând Elenei Udrea şi fostei şefe ANRP, Crinuţa Dumitrean. La cât se ridică VALOAREA bunurilor executate

Mașina Elenei Udrea, vândută cu 5.000 de euro. Ce se întâmplă cu terenurile confiscate de ANAF

Bunurile Elenei Udrea, greu de vândut. ANAF nu a reușit să găsească un cumpărător pentru terenurile fostului ministru

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și