Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă pentru mâncare și donații, în plină grevă a scenariştilor şi actorilor: „Nu suntem toţi milionari”

Publicat: 29 07. 2023, 21:25
FOTO - Pixabay/ Caracter ilustrativ

Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă să primească donaţii de mâncare, în timp ce greva și protestele actorilor și scenariștilor au continuat, în faţa marilor studiouri. Irlandezul Colin Farrell s-a alăturat greviştilor, actori începători care abia fac faţă cheltuielilor.

Protestul amână lansarea unor filme ca Vânătorii de fantome şi Spider-Man, dar și premiile Emmy Awards. Celebrul actor Colin Farrell susține revendicările și s-a alăturat greviştilor, relatează usmagazine.com.

„Îmi dau seama de ipocrizia gestului, ca cineva atât de norocos ca mine să fie aici, dar nu o fac doar pentru mine. Da, nu vreau să fiu înlocuit de Inteligenţa Artificială, chiar dacă asta se va întâmpla mai târziu. Sunt oameni care sunt înlocuiţi de Inteligenţa Artificială în prezent. Adică figuranţii. Aceşti oameni riscă să devină şomeri pentru că tehnologia a spus că putem să îi lăsăm şomeri”, a declarat Colin Farrell.

160.000 de actori au intrat în grevă acum două săptămâni

Deja şomeri, sute de tehnicieni care lucrează pentru marile studiouri de filme s-au aşezat umili la rând în spatele maşinilor cu alimente donate. Alături de ei, membri ai sindicatelor de actori sau scenarişti. După o oră de aşteptare, au primit alimentele.

„Unii actori se chinuie. Unii actori au două sau trei slujbe. Nu suntem toţi milionari. Lumea crede că fiecare actor care apare la TV este milionar. Nu e adevărat!”, spune Akeem Mair, actor.

Numai actorii şi scenariştii fac grevă, dar din cauza asta suferă şi tehnicienii şi stiliştii, cabinierele şi garderobierele.

Lindsay Dougherty, preşedinte sindicat tehnicieni spune că este mai rău decât în timpul pandemiei Covid.

„Avem membri care îşi vând casele în prezent. Unii dintre membrii noştri nu au loc de muncă din ianuarie, dinaintea grevei, pentru că industria a încetinit”, a explicat el.

160.000 de actori au intrat în grevă acum două săptămâni şi s-au alăturat celor 11.500 de scenarişti care protestează din luna mai. Toţi cer protecţie faţă de folosirea intensă a Inteligenţei Artificiale, asigurări de sănătate şi un salariu minim garantat. Zeci de filme şi seriale au fost anulate sau amânate de termen nedefinit. Ultimele pe listă sunt producţiile Kraven – The Hunter şi Ghostbusters: Afterlife, care vor apărea în 2024 şi nu anul acesta.