Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă, în plină caniculă. Când s-ar putea încheia reparațiile în zonele afectate
Sute de blocuri din Capitală nu au apă caldă, acum, în plină caniculă. Cele mai afectate zone sunt în Sectorul 5, mai ales în cartierul Rahova, când remedierea problemei este anunțată abia peste două săptămâni.
Este vorba de revizia de vară, dar pe conductele vechi au apărut și unele avarii greu de remediat, iar debitul apei calde este mai mic în timp ce două din patru termocentrale sunt în revizie.
Însă, cu aceeași problemă se confruntă locuitori din cinci sectoare din cele șase ale Capitalei. Pe site-ul Termoenergetica sunt afișate 290 de blocuri în care nu există apă caldă, iar la cele mai multe dintre ele remedierea este anunțată tocmai peste o săptămână.
Potrivit Digi 24, numai în cartierul Rahova sunt 140 de blocuri fără apă caldă. În timpul lucrărilor la conducta de pe Șoseaua Alexandriei, muncitorii au găsit-o plină de apă reziduală venită de la o conductă de canalizare care s-a spart.
Astfel, s-au decis noi operațiuni de golire, de aerisire și curățare a galeriei, iar noul termen de finalizare a lucrării este 2 septembrie.
„Din păcate, apar de multe ori spărturi în lanț la încărcare. Adică avem o spărtură, echipa intră, remediază, iar în momentul în care încărcăm conducta cu apă fierbinte apare o nouă spărtură la 200-300 de metri depărtare de locul inițial. Atunci suntem nevoiți iar să oprim și să reluăm remedierea. În perioada de vară, funcționand cu două CET-uri ne este greu să acoperim tot Bucureștiul în condițiile în care avem presiuni foarte mici, a precizat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica.
La rândul său, Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că lucrările din această vară vor rezolva o parte din problemele care ar putea apărea la iarnă.
„În mod normal, ar trebui să facem 50 de kilometri şi aveam şase segmente de câte aproximativ 10 kilometri. Am avut nişte probleme date de lipsa de materiale, războiul din Ucraina a dus la o lipsă de materiale. Au fost întârzieri, de asemenea, la șantierul din Olteniței. Deci în loc de 50 de kilometri, probabil că o să facem spre 35 anul ăsta”, a afirmat edilul.
Din totalul conductelor din rețeaua primară de termoficare, 70% au o vechime de peste 25 de ani și necesită înlocuire, mai notează sursa citată.