Tânăr mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în fața casei sale din zona Piața Romană: „Am dat cu piciorul în el și nu a fugit, nu a avut nicio reacție” / Reacția Primăriei Capitalei

Tânăr mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în fața casei sale din zona Piața Romană: „Am dat cu piciorul în el și nu a fugit, nu a avut nicio reacție” / Reacția Primăriei Capitalei
Colaj foto - Antena 3
Publicat: 28/07/2021, 15:11
Actualizat: 28/07/2021, 15:17

Cătălin, un tânăr de 26 de ani, care locuiește în zona Piața Romană din Capitală a fost mușcat de picior chiar în fața casei sale. Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 19.00, lângă Parcul Grădina Icoanei. El a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, după ce degetul mare de la piciorul drept a început să sângereze.

Băiatul a ieșit până la poartă, ca să ridice o comandă de la un curier, în momentul în care rozătoarea a sărit pe el. El a povestit, pentru Antena 3, că animalul s-a înfipt în piciorul lui și nu s-a speriat deloc.

”În jurul orei 19 am ieșit la poartă să îmi ridic comanda. Eram cu băiatul de la livrări și am simțit ceva pe picior, apoi o mușcătură foarte dură. L-am văzut, era deja înfipt în picior, nu a fugit, nu a avut nicio reacție, am dat cu piciorul în el, am aruncat telefonul, și am pus mâna pe el și l-am aruncat, alfel nu știu ce s-ar fi întâmplat. Am sunat imediat la 112. Cei de la ambulanță mi-au făcut legătura la spital și medicii mi-au spus să nu mai aștept, să merg imediat la Urgență, pentru că sângerez. Medicii s-au mobilizat imediat și totul a fost ok. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, nici lor nu le-a venit să creadă că am fost mușcat în mijlocul Capitalei. E frustrant să stai în mijlocul orașului și să vezi gândaci și șobolani” a spus, Cătălin, la Antena 3.

El a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a primit tratament antirabic și antitetanos, dar și tratament cu antibiotic, potrivit medicului Adrian Marinescu, care atrage atenția că șobolanii pot transmite mai multe boli infecțioase.

Ce boli pot transmite șobolanii

  • Tetanos
  • Leptospiroză
  • Pseudotuberculoză (yersinioză)
  • Toxxinfecție alimentară
  • Rabie

Medicul Adrian Marinescu de la Spitalul „Matei Balș” spune că bărbatul a fost mușcat de un deget de la picior și nu are o rană profundă.

„Din fericire, lucrurile au evoluat bine, are o rană la picior. Au mai existat astfel de cazuri și în alți ani, dar de cele mai multe ori în afara Bucureștiului. Au fost și cazuri grave, de copii mușcați de față. Prezența șobolanilor înseamnă clar o igienă precară, care lasă mult de dorit. Pentru mine e important de găsit acele variante încât să prevenim. E o situație pe care nu ar trebui să o avem într-o capitală”, a afirmat medicul, la Digi 24.

Ce complicații pot apărea după mușcătura de șobolan

Medicul Voichița Lăzureanu a explicat, tot la Antena 3, care sunt pericolele, în cazul mușcăturii de șobolan la om.

În primul rând, cele mai întâlnite locuri de care ne pot mușca aceștia sunt, de obicei, extremitățile dezgolite, cum ar fi urechi sau nas, dar în anumite condiții ne pot mușca, în timpul zilei, și de extremitățile mari.

„La locul mușcăturii pot apărea abcese, care pot cangrena și duce la amputații dacă nu sunt tratate, mai e febra mușcăturii de șobolan care apare în interval de 3 -10 zile cu maximum 30 zile de la mușcătură, cu febră, dureri articulare, adenopatii, erupții, cefalee care poate merge până la tulburări cardiace sau de tip meningean și în lipsa tratamentului cu antibiotic, chiar la deces. O altă posibil infecție rară e infecția cu virusul rabic, cu rabie”, a precizat dr. Voichița Lăzureanu.

Reacția Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a transmis, miercuri, că tratamentele de deratizare „sunt în plină desfășurar”e pe spațiile verzi din proprietatea Municipalității, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța în 8 iunie, că au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București, după ce această operațiune a fost întârziată mai bine de două luni, din cauza lipsei fondurilor.

De altfel, bucureșteni au reclamat și reclamă în continuare că unele parcuri sunt pline de șobolani sau de căpușe, în iarba netunsă.

Sectorul 1 este afectat de o criză a gunoiului, în această perioadă, în urma unui conflict între primărie și societatea de salubrizare Romprest, care a refuzat să mai ridice gunoiul de pe străzi, în urma unor datorii ale administrației locale în plata facturilor, notează Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI:


Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate BEC, se numără voturile. Răsturnare de situație
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Două țări și-au unit forțele comerciale și vor să cucerească Europa