Prima pagină » Actualitate » Tânără de 33 de ani, SALVATĂ de un selfie. Femeia suferea de o tumoare cerebrală, dar nu știa / Cum și-a dat seama

Tânără de 33 de ani, SALVATĂ de un selfie. Femeia suferea de o tumoare cerebrală, dar nu știa / Cum și-a dat seama

Tânără de 33 de ani, SALVATĂ de un selfie. Femeia suferea de o tumoare cerebrală, dar nu știa / Cum și-a dat seama

O femeie de 33 de ani din statul american Florida a descoperit că are o tumoare cerebrală după ce a observat că ochiul ei drept era căzut într-un selfie făcut în timpul unei călătorii la New York.

Amanda Troutwine a făcut mai multe poze în fața unor repere celebre, dar a fost uimită când a văzut o diferență vizibilă la ochii ei.

La scurt timp după aceea, medicii au identificat un meningiom benign, dar agresiv, în creierul femeii. A urmat un tratament intens, care a inclus 30 de runde de radiații și două operații.

Acum ajută și alte persoane care au aceeași afecțiune

Meningiomul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de tumori cerebrale, reprezentând 30 la sută din totalul acestora. Acestea își au originea în meninge, cele trei straturi exterioare de țesut care protejează creierul sub craniu. Simptomele meningiomului apar încet și pot include modificări ale vederii, precum vederea dublă sau încețoșată, dureri de cap care se agravează dimineața, pierderea auzului sau țiuitul în urechi, pierderea memoriei, pierderea mirosului, convulsii, slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor și dificultăți de vorbire, notează Daily Mail, citat de Mediafax.

Pe parcursul tratamentului, medicul ei, Dr. Sepideh Mokhtari, a descoperit o altă tumoare cerebrală primară. De data aceasta, era vorba de un gliom, care are o rată de supraviețuire de aproximativ șapte ani atunci când este diagnosticat la timp la persoanele tinere.

Acum, deși încă merge la controale regulate, Troutwine este sănătoasă și chiar lucrează la Moffitt Cancer Center, unde a fost tratată, oferind sprijin altor pacienți.

Experiența a avut un impact semnificativ asupra vieții ei, provocându-i probleme cognitive și forțând-o să-și încetinească ritmul. Cu toate acestea, ea se consideră norocoasă că a descoperit tumoarea la timp și este recunoscătoare pentru sprijinul familiei și prietenilor.

Troutwine speră că povestea ei va inspira alți oameni să fie atenți la propriile semne ale corpului și să nu ignore niciodată ceva ce pare anormal.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și