Prima pagină » Actualitate » Tanczos Barna, precizări despre taxa pe centrala de apartament: „Se va aplica”

Tanczos Barna, precizări despre taxa pe centrala de apartament: „Se va aplica”

Tanczos Barna, precizări despre taxa pe centrala de apartament: „Se va aplica”
Avertisment îngrijorător pentru clienții ENEL și E.ON cu centrale termice. Vor fi facturi uriașe în în această iarnă. Iată cum puteți face economie

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a condus, marţi, delegaţia României la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, unde au fost discutate o serie de regulamente şi directive privind restaurarea naturii, emisiile industriale, transferurile de deşeuri, dar şi propunerile recente ale Comisiei Europene în cadrul pachetului privind reducerea la zero a poluării.

Printre altele, la nivelul Parlamentului European și al Consiliului European s-a ajuns la un acord privind extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului.

Tanczos Barna: „Taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat”

Prevederea este programată a intra în vigoare începând cu anul 2027.

Deciziile luate la Bruxelles îi vizează și pe proprietarii de centrale de apartament din România, care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare, anunță ministrul Mediului. Potrivit lui Tanczos Barna, începând cu 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat. Sunt vizați atât gospodarii, cât și administratorii de IMM-uri. Mai mult, europarlamentarii au căzut de acord și asupra impunerii unei taxe pentru carburanți!

Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii. Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă. Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția. Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a declarat Tanczos Barna la Antena 3.

Taxa pe centralele de apartament este programată să intre în vigoare în 2027, dar este posibil să se amâne cu un an dacă se menține la fel de ridicat prețul la energie.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și