Țara care va interzice TikTok pentru că perturbă „armonia socială” a statului / SUA, Marea Britanie și Noua Zeelandă au blocat deja aplicația
Nepal devine cea mai recentă țară care a interzis aplicația TikTok după ce state precum SUA, Marea Britanie și Noua Zeelandă au blocat deja utilizarea acesteia pe dispozitivele guvernamentale.
Guvernul din Nepal a decis să interzică aplicația TikTok, spunând că perturbă „armonia socială” din țară.
Anunțul a fost făcut în urma unei ședințe de Cabinet. Ministrul de externe al țării, Narayan Prakash Saud, a declarat că aplicația va fi interzisă imediat.
„Guvernul a decis să interzică TikTok, deoarece era necesar să reglementeze utilizarea platformei de socializare care perturba armonia socială, bunăvoința și fluxul de materiale indecente”, a declarat Saud, citat de Euronews.
Nu este clar ce a dus la această decizie
Saud a mai spus că, pentru a responsabiliza platformele de socializare, guvernul a cerut companiilor să înregistreze și să deschidă un birou de legătură în Nepal, să plătească taxe și să respecte legile și reglementările țării.
Nu a fost clar ce a declanșat interdicția sau dacă TikTok a refuzat să se conformeze cererilor Nepalului. Compania nu a răspuns la solicitarea de a face comentarii despre acest subiect.
TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, s-a confruntat cu controale în mai multe țări din cauza îngrijorărilor că Beijingul ar putea folosi aplicația pentru a colecta date despre utilizatori sau pentru a-și promova interesele.
Țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Noua Zeelandă au interzis aplicația pe telefoanele guvernamentale, în ciuda faptului că TikTok a negat în mod repetat că a partajat date cu guvernul chinez și nu ar fi făcut acest lucru dacă i-ar fi fost solicitat.
Nepalul a interzis toate site-urile pornografice în 2018.