Tatăl principalului suspect în cazul Raisei, micuța de 2 ani ucisă și aruncată într-o groapă: „Și-a RECUNOSCUT faptele. El nu era agresiv”

Publicat: 30/05/2024, 16:26
Actualizat: 30/05/2024, 16:58

Tatăl principalului suspect în cazul Raisei, micuța de 2 ani ucisă și aruncată într-o groapă, spune că fiul său, respectiv verișorul fetiței, „și-a recunoscut faptele” în fața procurorului de caz. El nu-și explică motivele pentru care a comis crima, mai ales că adolescentul de 15 ani – care are și deficiențe de auz și vorbire – „nu era agresiv”.

„A recunoscut fapta. Am fost aseară (miercuri seara – n.red.) la Parchet și a spus că el este. A povestit de față cu procurorul de la Parchet că el a omorât-o. (…) Urmează să îl ducă la un spital special”, a spus tatăl principalului suspect în acest caz.

El a povestit ce a făcut fiul lui, verișorul Raisei, cât timp copila era căutată de autorități și de vecini.

„Era acasă singur. L-am întrebat (dacă știe unde a dispărut fetița – n.red.) și a zis că nu știe nimic”, a mai spus bărbatul.

Tatăl presupusului criminal nu își explică de ce a comis acest gest.

„N-a fost agresiv cu noi și cu copiii. Nu prea a fost agresiv cu noi în familie. Se juca de multe ori cu Raisa, în curte”, conform sursei citate.

El a mai spus că fiul lui le-a povestit anchetatorilor că a lovit-o pe fetița de nici trei ani în umăr și în stomac.

„Atât mi-a spus. Apoi, a adus-o acolo în groapă”, spune părintele principalului suspect. El afirmă că nu știe dacă a ștrangulat-o. „Ea avea o ață la gât unde a avea suzeta legată”, adaugă sursa menționată anterior.

Între timp, părinții copilei au mers la morga pentru a-i ridica trupul neînsuflețit. Ei se pregătesc acum să o înmormânteze. (Citește mai multe detalii aici…)

Raportul medico-legal confirmă: moarte violentă, prin înjunghiere

Presupusul criminal al Raisei, fetița de numai 2 ani din Craiova ucisă cu sânge rece, a fost reținut pentru 24 de ore. Este vorba chiar de verișorul ei, un adolescent în vârstă de 15 ani.

El a fost audiat miercuri, 29 mai, de polițiști în legătură cu uciderea micuței Raisa Maria Nicoleta Stan.

Într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj informează că a obținut raportul medico-legal în cazul crimei din Breasta. Informațiile furnizate confirmă faptul că micuța Raisa, de numai 2 ani, a fost înjunghiată de mai multe ori. „În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare”, arată procurorii.

Cum au ajuns la verișorul presupusul criminal

„În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”, spun anchetatorii.

În această cauză, relevantă a fost „expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”.

Din probele administrate la dosar a reieşit că verișorul Raisei, „profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei, datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil”.

Adolescentul este acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar joi, 30 mai, va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dus încătușat la audieri

Primele imagini cu adolescentul suspectat ca fiind autorul crimei din cartierul craiovean Breasta au fost surprinse de fotoreporterii Gândul.

Pe filmarea se vede că verișorul Raisei are cătușe la mâini. El este escortat de oamenii legii din secția de Poliție, unde a fost audiat.

Ulterior, pe numele acestuia a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Pe măsură ce ancheta a înaintat, verișorul Raisei – un adolescent cu deficiențe de vorbire și auz – a devenit principalul suspect, iar miercuri, polițiștii l-au adus la audieri, acolo unde a fost interogat în legătură cu cele întâmplate. Totodată, oamenii legii au mai audiat-o și pe mama presupusului criminal, ea fiind bănuită că știa de uciderea micuței Raisa, dar a tăinuit fapta.

Raisa a fost omorâtă în casă

În urma investigațiilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că micuța a fost omorâtă în casă, iar apoi trupul i-a fost abandonat într-o râpă din apropiere.

Dispariția fetei a fost anunțată în decursul zilei de luni, 27 mai, trupul neînsuflețit fiind descoperit abia a doua zi. Bunica Raisei a fost cea care a anunțat Poliția, părinții copilei fiind plecați în Spania, la muncă.

Printre alte declarații făcute, părinții Raisei le-au spus autorităților că au fost amenințați de cămătari. De altfel, într-o primă fază, ei bănuiau că uciderea fiicei lor ar fi o răzbunare a interlopilor.

CITEȘTE ȘI:

Părinții Raisei, acuzații grave: „Verișorul ei nu a acționat singur. Un adult i-a fost COMPLICE. Cine a făcut asta să plătească”

Raisa, fetița de 2 ani din Dolj, a fost găsită moartă, într-o râpă! Principala ipoteză: A fost OMORÂTĂ! / Primele imagini de la fața locului

DOLJ: Raisa, o fetiță de 2 ani, a dispărut din fața casei / La momentul plecării, era desculță / Amplă acțiune de căutare a copilei

Elena Ailuţoaei
Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...