Taxă pe pungile de plastic și la LIDL. Cât vor plăti clienții pentru ambalajele de fructe și legume

Publicat: 02 01. 2021, 09:58
Taxă pe pungile de plastic și la LIDL. Cât vor plăti clienții pentru ambalajele de fructe și legume

LIDL anunță că de pe 2 ianuarie 2021 introduce o nouă taxă în scopul reducerii poluării.

Fiecare pungă de plastic pe care o vor utiliza clienții LIDL pentru a-și cumpăra fructe și legume va fi contracost, informează adevărul.ro.

Fiecare pungă de plastic pe care consumatorii o vor folosi pentru a-și pune legumele sau fructele la LIDL va costa 9 bani.

Taxa pentru această pungă face parte din campania „Punga Nu, Mersi!”, în scopul diminuării cantității de plastic folosită de companie cu cel puțin 20%, până în 2025.

Taxa pentru punguța de la raionul de fructe și legume este deja percepută în magazine precum Kaufland, Carrefour și Mega Image.

GÂNDUL GREEN. Geanin Șerban, director executiv Greenpoint Management, despre piața deșeurilor de ambalaje: „Comportamentul cetățeanului s-a schimbat în pandemie”

Dan Vardie, gazda emisiunii Gândul Green, a dezbătut în ediția de miercuri seară, 30 decembrie, problema pieței deșeurilor de ambalaje. Ce provocări au fost în 2020 și cum a resimțit această industrie perioada pandemiei de Covid-19…

Printre invitati s-a aflat și Geanin Șerban, director executiv Greenpoint Management, care a precizat că, la nivel de societate, nu a existat niciun domeniu care să nu fi fost afectate de pandemie.

La jumătatea lunii martie și aprilie vânzarile la produse au scăzut destul de mult și, inevitabil, cantitățile introduse pe piață. O altă situație a fost o schimbare a comportamentului de consum la nivel de ambalaj. Chiar dacă a scăzut cantitatea de produse vândute, totuși la nivel de ambalaj se observă o schimbare de consum. Comportamentul cetățeanului s-a schimbat. Sticla a crescut, ca și ambalaj. De exemplu, mai multă lume cumpără bere la sticlă decât la draft. Aceste modificări sunt destul de importante”, a precizat acesta.

El a adăugat că, pentru a respecta condițiile impuse de autorități, unii dintre colaboratori și-au diminuat activitatea si chiar au închis, în perioada aprilie-mai, fapt ce s-a simțit în partea de colectare.