Prima pagină » Actualitate » Telefoanele mobile, INTERZISE la ore, în unele școli din România. Ce măsuri au luat alte unități de învățământ

Telefoanele mobile, INTERZISE la ore, în unele școli din România. Ce măsuri au luat alte unități de învățământ

Accesul cu telefoanele mobile la ore va fi restricționat. Dacă în anumite unități de învățământ dispozitivele au fost interzise la ore, în alte școli au fost instalate dulăpioare speciale pentru aceste device-uri. Iată informațiile mai jos.

În anumite școli din România, s-a decis ca elevii să nu se mai prezinte cu telefoanele mobile la ore. În anumite unități de învățământ, astfel de dispozitive au fost interzise. Pe de altă parte, în alte școli, conducerea a găsit soluții – montarea unor dulapuri pentru aceste aparate. În aceste dulapuri speciale, telefoanele mobile vor fi depozitate până la finalul orelor. Apoi, când elevii finalizează cursurile, își vor putea lua dispozitivele.

Conducerea unor unități de învățământ au luat în considerare și modul în care să îi sancționeze pe elevi, dacă sunt prinși cu telefoanele la clasă. De exemplu, directorul unei școli din Josenii Bârgăului a precizat că nota la purtare se scade cu 1 punct, după 3 abateri.

De altfel, într-o școală din Ferentari, conducerea a încercat să îi convingă pe elevi să nu se mai prezinte la școală cu aceste dispozitive. La o scurtă chestionare la clasă, în fața jurnaliștilor și a uneia dintre profesoare, o parte dintre elevi au recunoscut că au asupra lor telefoane mobile.

Vezi și Record la Iași! De câte ori a putut să sune un bărbat la 112, în opt luni

Vezi și Regula neștiută de mulți șoferi, dar care poate salva VIEȚI. Expert în conducere defensivă: „În astfel de situații, se anulează prioritatea generală”

Telefoanele mobile au fost interzise în anumite unități de învățământ din țară

Totuși, a fost găsită o soluție, pentru ca elevii să nu mai butoneze dispozitivele în bănci, în timpul orelor de curs. „Vitrina de telefoane” este soluția la care a apelat conducerea unei școli, pentru ca elevii să nu utilizeze dispozitivele în timpul orelor. Practic, un mic dulap, lipit de catedră, devine locul unde elevii își depozitează aparatele.

În alte școli, conducerea le-a explicat elevilor că telefonul mobil poate fi utilizat doar sub forma unui instrument de lucru. Accesul cu telefoanele mobile în sălile de clasă a fost interzis în 8 țări europene. Prin intermediul acestor măsuri, se dorește ca elevii să se concentreze asupra orelor de curs și să existe nevoia de „pauză digitală”.

Aceleași măsuri sunt aplicate și în Franța. Potrivit unui raport întocmit de experți, se recomandă acomodarea în pași a consumului digital. De exemplu, până la vârsta de 11 ani, copiii să nu utilizeze telefoane mobile. Apoi, în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, să se utilizeze telefoane vechi, cu butoane. Abia de la vârsta de 15 ani, experții susțin că minorii pot utiliza internetul.

Sursă foto: Envato

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și