TELEFOBIA: De ce Generația Z și Milenialii evită să răspundă la TELEFON

Publicat: 24 06. 2024, 14:00

This browser does not support the video element.

În era digitală, tot mai mulți tineri preferă să comunice prin mesaje în loc să răspundă la telefon, suferind de ceea ce specialiștii numesc telefobie, o frică accentuată de apelurile telefonice.

Explozia rețelelor de socializare și dezvoltarea rapidă a tehnologiei digitale au avut un impact semnificativ asupra modului în care comunicăm. Tinerii, în special cei din generația Z și milenialii, evită tot mai des apelurile telefonice, preferând să comunice prin mesaje text.

Această tendință este asociată cu o reacție psihologică denumită telefobie, provocată de factori precum anxietatea socială, timiditatea și preferința pentru comunicarea în scris. Mulți dintre acești tineri asociază sunetul telefonului cu vești proaste și, de aceea, își mențin telefoanele pe silent pentru a evita stresul.

Peste 80% dintre membrii generației Z admit că au o teamă reală de a răspunde la telefon sau de a iniția apeluri. În segmentul de vârstă 18-25 de ani, tinerii preferă să comunice prin aplicații precum WhatsApp (31%), SMS (28%) și Snapchat (14%).

Deși unele persoane ar putea considera această evitare a apelurilor telefonice ca pe un moft, pentru mulți adolescenți și tineri, aceasta reprezintă o sursă de anxietate reală. 76% dintre mileniali se stresează atunci când sună telefonul, în special dacă apelul implică subiecte profesionale.

Motivul principal pentru evitarea apelurilor telefonice este anxietatea, menționată de 63% dintre respondenți, mai ales de cei deja integrați în piața muncii. În plus, 33% dintre aceștia se tem că nu vor ști răspunsul la o întrebare în timpul convorbirii, iar 15% se blochează în timpul discursului.

Alte motive includ teama de a crea o impresie proastă (9%) și disconfortul legat de modul în care le sună vocea la telefon. Aceste statistici subliniază o schimbare majoră în preferințele de comunicare ale tinerilor, influențată de noile tehnologii și de impactul lor asupra sănătății mintale.

 


Sursa: Digi 24

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Succes uimitor pentru prima linie aeriana dedicată CÂINILOR. Începând din acest an, patrupezii pot vizita Parisul

Gestul incredibil făcut de Jennifer Lopez la scurt timp de la despărțirea de Ben Affleck. Fanii au rămas UIMIȚI

Polițiștii români vor putea de acum să aibă TATUAJE la vedere, asta propune un nou proiect de lege