Teroristul Dragoș Ciupercescu încearcă să-și șteargă din cazier ATACUL sângeros, cu grenadă, de la Liceul „Jean Monnet”

Publicat: 28/05/2024, 07:00

Dragoș Ciupercescu a cerut magistraților Curții de Apel București să-i șteargă din cazier condamnarea pentru infracțiunea de terorism, pe care a primit-o după ce a detonat o grenadă în fața Liceului ”Jean Monnet”, din București. După arestare, anchetatorii au descoperit că bărbatul avea și o listă cu numele unor polițiști pe care plănuia să-i asasineze.

Era iarna lui 2002, când, după lăsarea întunericului, o grenadă defensivă a explodat pe trotuarul din fața Liceului ”Jean Monnet”. Explozia a rănit cinci elevi, iar polițiștii bucureșteni au sunat mobilizarea generală, mai ales că acolo învățau și băieții lui Adrian Năstase, aflat la acel moment în funcția de premier.

Bărbatul nu era de găsit, iar câteva luni mai târziu a început să șantajeze autoritățile cu detonarea unei noi grenade, într-o zonă foarte circulată.

Dragoș Ciupercescu voia bani, motiv pentru care a sunat de mai multe ori, pentru negocieri. Cu această ocazie a fost prins, iar grenada respectivă a fost găsită la marginea Parcului Cișmigiu. Discuțiile la telefon cu autoritățile au condus și la localizarea și prinderea lui.

Bărbatul era un fost cadru militar concediat pentru acte de indisciplină. În perioada în care era militar, Ciupercescu a luat acasă mai multe grenade defensive, pe care le-a ascuns într-un cavou. Pentru a limita, totuși, numărul victimelor, Ciupercescu desfăcuse grenada pe care a aruncat-o în fața liceului și scosese o parte din pulbere, ca să-i reducă efectul omorâtor.

Ciupercescu era supărat pe Adrian Năstase

Pe parcursul anchetei, fostul militar a spus că era supărat pe guvernanți, care nu i-ar fi soluționat o petiție, iar din acest motiv, spera să-i omoare pe copiii lui Adrian Năstase. Totodată, acesta ar fi avut și o lista cu polițiștii despre care aflase din presă că s-au implicat în anchetă și pe care a recunoscut că plănuia să-i omoare.

Ciupercescu a fost eliberat condiționat la data de 15 decembrie 2016, iar în septembrie 2021, a făcut prima cerere de reabilitare. Atunci, instanța Curții de Apel București i-a respins cererea, pe motiv că a venit prea devreme, în condițiile în care, în cazul lui, reabilitarea se putea face după cel puțin șapte ani de la data liberării. În consecință, Dragoș Ciupercescu a fost anunțat că poate reveni cu o nouă cerere după data de 14 decembrie 2023.

La sfârșitul lunii martie 2024, fostul deținut a depus o nouă solicitare de reabilitare la Tribunalul București, însă instanța nu s-a putut pronunța, în condițiile în care decizia de condamnare fusese emisă de Curtea de Apel București.

În consecință, o lună mai târziu dosarul a fost mutat pe rolul instanței superioare, unde Ciupercescu va avea termen la jumătatea lunii octombrie.


CITEȘTE ȘI:

Gheorghe DINCĂ învățase să tranșeze cai și viței de la tatăl lui. „Monstrul” din Caracal spune că părintele său a fost, de fapt, un artist

Motivul uluitor pentru care polițistul care l-a ASASINAT pe activistul Alexandru Găzdac a fost scos nevinovat. Tânărul ar fi fost ciuruit „preventiv”

Ce PENSIE primește, la pușcărie, Gheorghe DINCĂ. Monstrul din Caracal are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Adevăratul motiv pentru care criminalul Kostas PASSARIS a fost ținut singur în cameră timp de 23 de ani. Este unicul caz din România

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×