Testul IQ care îți arată dacă ești mai inteligent decât un elev de clasa a cincea | Cât face 1+1:1(1+1)?
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a cincea? Rezolvă următorul test pentru a afla! Mulți s-au întrebat, puțini au găsit răspunsul corect: Cât face 1+1:1(1+1)?
Testele de matematică îi pun pe subiecți în fața unor situații de gândire logică, în care trebuie să găsească rapid soluțiile.
Testul coeficientului de inteligență IQ a fost inventat de psihologul neamț Wilhelm Stern și se poate realiza foarte ușor.
Unele teste vizează gândirea strategică și abilitatea de a vedea soluțiile cele mai corecte.
Inteligența care combină matematica și logica include capacitatea de a folosi raționamente inductive și deductive, potrivit formatorilor de educație, de a rezolva probleme abstracte, de a înțelege ce alții nu reușesc să deslușească.
Matematicienii, contabilii, statisticienii, savanții, programatorii, logicienii, cu toții au acest „har” al gândirii logice.
Deși pare simplu,exercițiul propus astăzi poate genera anumite controverse: Cât face 1+1:1(1+1)?
REZOLVARE
Mai întâi se efectuează operația de adunare din paranteză: (1+1)=2
1+1:1(1+1) = 1+1:1×2
Operațiile de înmulțire și împărțire sunt prioritare celei de adunare și se efectuează primele, dar în ordinea în care apar.
Deci, mai întâi împărțirea și apoi înmulțirea:
1+1:1×2 = 1+1×2 = 1+2 = 3 (răspuns corect)
Ce sunt testele IQ
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unui individ. În esență, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. Totodată, „cântărește” cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de mai bine de 100 de ani. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală, pentru a deprinde anumite discipline.