Prima pagină » Actualitate » De la oraș la sat: Tot mai mulți tineri vor să își VÂNDĂ apartamentele și să se mute la țară / Sfatul specialiștilor în construcții

De la oraș la sat: Tot mai mulți tineri vor să își VÂNDĂ apartamentele și să se mute la țară / Sfatul specialiștilor în construcții

De la oraș la sat: Tot mai mulți tineri vor să își VÂNDĂ apartamentele și să se mute la țară / Sfatul specialiștilor în construcții
Casă din mediul rural / Sursa foto: Instagram

Tiberiu și Diana Moise au renunțat la traiul urban pentru a se muta la țară. Primul pas a fost să își scoată apartamentul la vânzare, iar apoi s-au pus pe căutat o locuință în zona rurală.

Poluarea din oraș și traficul infernal i-au determinat pe cei doi să se mute la țară.

„Poate n-o să aibă gaze în primă fază sau n-o să aibă canalizare, pentru că pe la sate nu sunt zone peste tot unde. Vrem să mergem către un sat, în apropierea unui oraş mai mare”, a povestit Tiberiu Moise.

„Merită să cumperi și să o restaurezi”

Pentru a afla cât mai multe informații referitoare la acest subiect, familia Moise a cerut sfaturi pe grupurile de Facebook. Oamenii cu experienţă i-au sfătuit să renunţe la ideea de-a construi o casă de la zero, conform Observator News.

„Merită să cumperi una veche din cărămidă eventual şi să o restaurezi. Aşteptăm să vindem casa, să putem să facem mutarea, n-am găsit încă o casă cum ne dorim noi”, a spus Diana Moise.

Potrivit experților din domeniul construcțiilor, prima dată trebuie să ne uităm la materialele din care este construită casa. De la fundaţie până la acoperiş.

„Nu o casă cu azbest pe ea și nici măcar în vecinătatea casei, fie că vorbim de structurile anexe din curte sau casele altor persoane din vecinătate. În construcții de câțiva ani buni, nu se mai folosește azbestul, azbestul este un material periculos, mă refer la acoperișurile acelea.

Pot să am o fundație bună, o construcție bună, dar terenul să nu fie cel potrivit, amplasarea lui să fie neinspirată, într-o zonă de teren alunecos, de teren inundabil”, a afirmat Adriana Iftime, specialist în construcţii.

Casa trebuie să fie racordată gaze naturale, electricitate şi să aibă apă potabilă. Localităţile cele mai căutate sunt la cel mult două ore de Bucureşti. Mulţi dintre cei care fug de capitală au rămas legaţi de metropolă prin serviciu.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și