Tinerii defavorizați din România pot obține gratuit permisul de conducere. Cum și până când se pot trimite solicitările
“Fundația Pentru Comunitate” a lansat un program prin intermediul căruia acoperă costurile obținerii carnetului de conducere de orice categorie, pentru tinerii cu posibități materiale reduse.
Potrivit programului, tinerii din medii defavorizate din România, cu vârsta între 17 și 25 de ani, au posibilitatea să facă școala de șoferi fără să plătească vreun ban. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până pe 23 ianuarie 2021.
“Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat remis presei de Fundaţia pentru Comunitate.
Documentele de care au nevoie tinerii interesați să obțină gratuit permisul de conducere
În afara formularului de înscriere completat, tinerii interesați trebuie să prezinte alte cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declaraţie din partea părintelui sau a reprezentantului legal (în cazul minorilor), declaraţie de susţinere din partea unui mentor (în cazul celor peste 18 ani), ofertă de preţ de la şcoala de şoferi și document despre nivelul studiilor absolvite.
Pentru a-și crește șansele de a urma gratuit școala de șoferi, tinerii interesați pot timite, dacă este cazul, o adeverinţă din partea unui angajator din care să rezulte că permisul de conducere îi va ajuta în vederea obținerii unui loc de muncă. De asemenea, sunt acceptate inclusiv recomandările din parte ONG-urilor sau a instituțiilor de stat.