Prima pagină » Actualitate » „Trafic” cu Ozempic: Toți cei 13 inculpaţi cercetaţi în dosarul eliberării cu acte false a medicamentului de slăbit au fost ARESTAȚI

„Trafic” cu Ozempic: Toți cei 13 inculpaţi cercetaţi în dosarul eliberării cu acte false a medicamentului de slăbit au fost ARESTAȚI

„Trafic” cu Ozempic: Toți cei 13 inculpaţi cercetaţi în dosarul eliberării cu acte false a medicamentului de slăbit au fost ARESTAȚI
Un român, aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri în Italia, a comis-o din nou. Polițiștii l-au reținut din nou

Toate cele 13 persoane implicate în dosarul „Ozempic”, care vizează o reţea care se ocupa cu traficul de medicamente pentru persoanele cu diabet vândute ”la negru” pentru slăbit, au fost arestate.

Cei 13 angajați de la o clinică privată și o farmacie, bănuiți că falsificau rețete și apoi le decontau de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și care vindeau medicamentul Ozempic pe piața neagră, au fost inițial reținuți.

Ulterior, judecătorii au decis ca nouă persoane să primească mandate de arestare preventivă, iar celelalte patru persoane au fost arestate la domiciliu.

Procurorii care au instrumentat acest dosar, respectiv cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, au anunțat că vor contesta măsura arestului la domiciliu decisă în cazul celor patru inculpați.

Rețea de trafic cu OZEMPIC în România: O asistentă medicală şi patru medici de la o clinică privată au vândut medicamente de 1 milion de lei

Polițiștii și procurorii au descoperit o rețea de trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabetici care ar ajuta la pierdere rapidă a kilogramelor. Din primele date, o asistentă medicală şi patru medici de la o clinică privată din Sectorul 1 sunt implicaţi în această „afacere”.

În acest caz, o asistentă medicală de la o clinică privată din Sectorul 1 este suspectată că falsifica reţete, cu ajutorul a patru medici, pentru a obţine medicamentele.

Asistenta ar fi falsificat peste 700 de reţete compensate integral, prejudiciul depăşind astfel un milion de lei, conform unor surse judiciare citate de News.ro.

Se pare că asistenta ar fi falsificat peste 700 de reţete compensate 100% pentru medicamente specifice tratamentului diabetului, prin introducerea de date false în sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi OPSNAJ, pe care le-a folosit în interes personal sau le-a pus la dispoziţie altor persoane, pentru a ridica medicamentele prescrise din farmacii.

Femeia ar fi fost ajutată şi de prieteni sau apropiaţi, unii dintre ei fiind farmacişti. Ulterior, după ridicarea pastilelor din farmacii, ei le-au vândut pe Facebook sau pe alte platforme online, medicamentele fiind cunoscute că ar ajuta la slăbit, afirmă sursele citate de News.ro.

Având în vedere că aceste medicamente – Ozempic, Rybelsus, Victoza, Trulicity – erau decontate 100% prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte un milion de lei.

În acest dosar, au avut loc, miercuri, 12 percheziții, în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum și la sediile unor instituții, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată (peste 2.800 de acte materiale) și înșelăciune (peste 1.300 de acte materiale)

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și