Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta, ocupate. Beatrice Mahler: Fără personal, nu putem să oferim asistență

Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta, ocupate. Beatrice Mahler: Fără personal, nu putem să oferim asistență
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală
Publicat: 22/09/2021, 10:45

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, avertizează că, în contextul creșterii numărului de infectări cu Covid-19 și a ocupării paturilor ATI, este nevoie de personal medical. Beatrice Mahler a precizat, că toate paturile pentru bolnavii de COVID-19 au fost ocupate.

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a adăugat că atât pacientul infectat cu Covid-19, cât și cel pneumologic și cu tuberculoză trebuie tratat în aceeași manieră, fiind nevoie de mărirea capacității din pavilionul Covid-19.

„În această noapte, toate paturile din pavilionul COVID au fost ocupate, inclusiv pe secție nu numai în Terapie Intensivă. Astfel încât trebuie să mărim puțin capacitatea, atât cât ne mai permite structura, astfel încât să putem oferi servicii de sănătate și pacientului pneumologic și pacientului cu tuberculoză.”, a spus medicul Beatrice Mahler pentru Antena 3.

Mahler a precizat că, spre sfârșitul săptămânii, vor mai fi alocate încă zece locuri pentru pacientul COVID.

„Probabil că, spre sfârșitul săptămânii, vom deschide încă zece locuri pentru pacientul COVID. Sperăm să operaționalizăm cât mai repede unitatea mobilă, să putem angaja personal, sunt posturile publicate pe site-ul Institutului.

Paturile pe care le vom face funcționale pentru pacientul COVID aparțin secției de Oncologie. Pacientul oncologic va fi evaluat și tratat pe secția de Pneumologie, pentru că avem cancere pulmonare în acest moment acolo. Iar pentru pacienții pe zona de spitalizare de zi vor putea să vină în continuare în Marius Nasta pentru că vor avea o clădire complet separată, fără risc de contagiune.

Are 8 locuri (n.r. unitatea mobilă). Încercăm să găsim cât mai repede personal, inclusiv din angajații spitalului, pentru că presiunea este extrem de mare. Avem și noi cazuri în secție care ar necesita un loc în Terapie Intensivă. Este dotată, este legată, deci din punct de vedere tehnic ea este funcțională, însă fără personal, cu adevărat, nu putem să oferim asistență.”

„Să avem în vedere transferarea pacienților în străinătate”

Vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndesc, propune autorităților să ia în discuție transferarea de pacienți COVID în stare gravă în alte țări, unde există locuri disponibile.

„Suntem într-o situație critică. Acum avem o situație în care aceste țări vest-europene, datorită nivelului ridicat de vaccinare, chiar dacă au un număr mare de bolnavi, au un număr mic de pacienți care au nevoie de spitalizare și mai ales de pacienți care au nevoie de ATI, ei nu sunt saturați ca secții ATI. Noi decontăm o dureroasă notă de plată pentru toate eșecurile de până acum – nivelul scăzut de vaccinare…Da, există necesitatea creșterii capacității de primire a pacienților critici, dar între timp, spitalele și-au reluat, în mod firesc, activitatea de îngrijire și tratare a pacienților non-COVID, care a determinat inevitabil și umplerea secțiilor ATI cu pacienți critici non-COVID. Acești pacienti nu pot fi scoși de pe secțiile ATI, marile urgențe nu pot fi programate. Este tot mai dificil să extinzi zona COVID, pentru că nu ai unde fizic. Un pat ATI necesită tehnologie avansată, iar o improvizație rapidă pentru creșterea numărului de paturi poate duce la o nouă tragedie precum cea petrecută anul trecut la Piatra Neamț sau cea din ianuarie de la Spitalul Matei Balș din București…. O parte din infrastructura în care s-au extins secțiile ATI s-a făcut cu lucrări rapide, nu complete și unele au cedat, nu mai sunt funcționale, prezintă avarii periculoase. Colegii le-au raportat și nu sunt de acord să continue activitatea, pentru a nu crea un nou pericol al unei noi tragedii de tipul Piatra Neamț sau Spitalul Balș”, a declarat medicul, marți seară, într-o intervenție la Digi24.

În total, în România există 1.131 de paturi ATI pentru cazurile de COVID-19, 990 fiind ocupate.

Citește și: Cercetătorul Octavian Jurma: Scenariul de coșmar a început să devină o realitate. Valul 4 va avea numărul cumulat de cazuri din valul 2 şi 3

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu...
Chinurile prin care a trecut Silviu Prigoană! L-a DISTRUS cine se aștepta mai puțin...
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
O destinație paradisiacă din Turcia s-a saturat de britanici: „Ei vor doar să bea și...
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu...
Cum arată și ce este Pando, cel mai mare organism viu din lume: Crește încontinuu...
Astăzi este Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului 2024. Ce tradiții și obiceiuri se respectă...
Diversiune cu trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană! Unde a fost depus, de fapt
Cele 3 aparate electrocasnice care trebuie scoase din priză noaptea, înainte de culcare. Consuma cel...
Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să...
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
„Vă rog să vă rugați alături de mine”. Adriana Bahmuțeanu, mesaj disperat la două zile...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2024? În...
Au fost creați ROBOȚII care pot ridica de 1.000 de ori greutatea lor
Teo Trandafir este în doliu, dar nu poate plânge: N-am voie, voi fi exact cum el și-a dorit
Cum a pierdut Geoană în fața lui Băsescu. Dezvăluirile unui fost șef SIE
Finala Asia Express, 13 noiembrie 2024. Ce echipă a câștigat sezonul 7. Nicolai Tand și...
Cine este Mihaela Prigoană, văduva lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri s-a căsătorit cu frumoasa...
Cum l-a visat Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană: “Iartă-mă, dacă ți-am greșit! A fost ca...
Mesajul fiicei lui Aurelian Preda după decesul lui Silviu Prigoană: "Datorită dvs. am reușit să...
BANCUL ZILEI. Un ardelean se uită la un tip ce face flotări, apoi începe să-și...
Test de cultură generală. De ce apa îngheață de sus în jos?