Top 10 cele mai periculoase ORAȘE din Europa. Crimele, jafurile și furturile sunt la ordinea zilei. Pe ce loc se află Capitala României
Europa este renumită pentru frumusețea și diversitatea sa culturală, dar unele dintre cele mai vizitate orașe pot ascunde și pericole uriașe, mai ales pentru turiștii distrași de frumusețile locului.
În spatele fațadelor atractive, cu o încărcătură istorică desăvârșită și al atracțiilor turistice se află realități mai puțin plăcute, precum infracțiunile și violențele, care nu de puține ori se temină tragic.
Iată un top 10 al celor mai periculoase orașe mari din Europa, în funcție de rata criminalității și alți factori de risc.
1. Paris, Franța
Capitala franceză, cunoscută și sub numele de „orașul luminilor”, are o rată a criminalității de 53,19. Una dintre cele mai mari din Europa. Hoții țintesc adesea zonele turistice, cum ar fi Montmartre și Luvru.
Călătoriile cu metroul poate fi extrem de periculoase, în special noaptea, așa că ar fi bine să evitați acest lucru și în specială să ieșiți noaptea la plimbare pe străzi, chiar și în zonele centrale.
2. Londra, Marea Britanie
Pe locul 2 în clasament se află Londra, care „se laudă” cu zone problematice, în special East End, cunoscut pentru violența între bande. În plus, riscurile cresc în centrul orașului pe timp de noapte, când hoții de buzunare sunt extrem de activi. Indicele criminalității este de 52,81, iar turiștii sunt sfătuiți să nu circule singuri noaptea.
3. Bruxelles, Belgia
Capitala Belgiei, cunoscută și drept „capitala Europei” se confruntă cu valuri uriașe de violențe, furturi și jafuri, mai ales în zonele turistice și în nodurile de transport. Indicele criminalității este de 50,80. Este esențial să evitați zonele izolate pe timpul nopții și să fiți conștienți de amenințarea teroristă care există la tot pasul.
4. Kiev, Ucraina
Instabilitatea politică din Kiev a dus la o rată ridicată a criminalității, cu un indice de 46,63. Furturile și escrocheriile sunt frecvente, în special în rândul turiștilor. Pe lângă asta, Capitala Ucraineană se află sub bombardamente și atacuri cu drone kamikaze încă din 2022 de când Rusia a declanșat războiul.
5. Stockholm, Suedia
Deși Stockholmul pare un oraș liniștit, hoții de buzunare sunt activi în zonele turistice și în transportul public, având un indice al criminalității de 45,10.
Suedia a „importat” foarte mulți migranți veniți ilegal în Europa, majoritari cetățeni musulmani, din Afganistan, Siria sau Somalia, însă în mare mare eforturile de a-i integra în „cultura europeană” au eșuat. Aceștia refuzând să accepte legile suedeze și preferând să trăiască după propriile legi și să comită fapte cu violență împotiva cetățenilor și mai cu seamă împotriva femeilor care nu se poartă după legea „Sharia”. De asemenea, și persoanele din minoritățile LGBTQ+ sunt adesea „victimele preferate” de către aceste persoane rău-făcătoare.
6. Sofia, Bulgaria
Sofia are cartiere periculoase și probleme cu infracțiunile minore. Indicele criminalității este de 41,76, iar vizitatorii trebuie să fie atenți la câinii vagabonzi.
7. Riga, Letonia
Riga are un indice al criminalității de 37,93, iar hoții de buzunare țintesc în special zonele turistice. Este important să fiți atenți în transportul public și la activitățile suspecte, potrivit Fanatik.
8. Porto, Portugalia
Porto, al doilea oraș ca mărime din Portugalia, are probleme cu furturile, în special în anumite cartiere. Cu un indice al criminalității de 36,42, este recomandat să evitați plimbările nocturne în zonele periculoase.
9. Amsterdam, Olanda
Deși Amsterdamul este un oraș în general sigur, problemele cu furturile, în special în Cartierul Roșu și în zonele aglomerate, sunt frecvente. Indicele criminalității se ridică la 33,68. Se recomandă evitarea taxiurilor neautorizate și o atenție sporită la bunurile personale.
10. București, România
Capitala României, deși are o reputație de oraș cu criminalitate, situația s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani, având un indice al criminalității de 27,98. Hoții și escrocii sunt activi în zonele aglomerate și în transportul public, însă, din fericire, Capitala și în majoritatea orașelor din România te poți încă plimba în siguranță pe străzi noaptea fără grijă.