Top 10 fructe și legume care te ajută să scapi de celulită!

Publicat: 13 06. 2022, 09:44
Actualizat: 13 06. 2022, 09:46

A venit vara și celulita devine principalul „inamic” al ieșirii la plajă, pentru un bronz sănătos.

Din fericire, alimentația sănătoasă și mișcarea reprezintă cei mai buni „camarazi” în lupta cu celulita. Consumul de fructe și legume este foarte important, pentru că ne furnizează vitamine, minerale și fibre.

Cantitatea de carbohidrați din fructe este mai mare decât cea din legume, acestea oferind mai multă energie, scrie csid.ro. Legumele, pe de altă parte, au un conținut scăzut de calorii, aproape 80% din compoziția lor fiind apă.

Pentru a nu se pierde nutrienții importanți, legumele trebuie gătite cu foarte puțină apă, tăiate nu foarte mărunt și fierte o scurtă perioadă.

Fructe care topesc celulita

Kiwi – conține multă vitamina C și favorizează tranzitul intestinal. Abia dacă are câteva calorii, dar conține și mult potasiu și magneziu. Conținutul său de fibre este ridicat și contribuie la reglarea colesterolului.

Cireșele – în afara de faptul că sunt delicioase, aceste fructe au foarte puține calorii și au un efect diuretic.

Fructele de pădure – Puține calorii, fibre multe, flavonoide și minerale. Conțin mangan, care stimulează metabolismul, și potasiu, care activează drenajul limfatic.

Grepfrutul – conține o cantitate generoasă de vitamina C și potasiu și are proprietăți de curățare a organismului. Pentru a-l face mai apetisant, îl puteți combina cu mango, portocale sau mandarine.

Ananasul – conține vitamina C și bromelaină, o enzimă care favorizează digestia proteinelor. De asemenea, este un fruct diuretic, deci ajută la eliminarea surplusului de apă din organism.

Roșiile – au un conținut bogat de potasiu, magneziu, zinc și betacaroten, numai buni pentru siluetă.

Nu abuzați însă de consumul de fructe, mai ales dacă acestea conțin foarte multe zaharuri. Se recomandă consumul a cel mult 3 fructe pe zi.

Legume cu efect diuretic

Țelina – are calități diuretice și poate înlocui cu succes ronțăielile nesănătoare dintre mese.

Ceapa – are proprietăți diuretice și mărește nivelul colesterolului bun (HDL colesterol).

Morcovul – are conținut crescut de betacaroten, magneziu și multe fibre. Carotenoizii au acțiune antioxidantă, ajutând la pregătirea pielii pentru expunerea la soare și protejând împotriva acțiunii radicalilor liberi.

Spanacul – pe lângă cantitatea uriașă de fibre, spanacul este bogat în vitamine din complexul B și multe minerale.

Se recomandă consumul zilnic a două porții de zarzavaturi, cel puțin o porție în stare crudă, sub formă de salată. Seara este preferabil să se consume legumele gătite, fierte ori preparate la cuptor, pentru că este mult mai ușoară digerarea zarzavaturilor gătite decât crude și, uneori, o salată poate ajuta la retenția de lichide în organism, precizează sursa citată.