Tot mai mulți români, păcăliți în piață cu OUĂ „de țară”! Trei semne de care trebuie să ținem cont
Tot mai mulți români sunt păcăliți în piață cu ouă „de țară”, așa că ar fi bine să știm cum facem diferența.
Principala deosebire dintre un ou de ţară şi unul provenit de la o găină crescută într-o baterie sau într-o fermă este dată de conţinutul nutritiv, dar acest lucru îl stabilesc specialiştii prin teste. Atenție, ouăle nu trebuie consumate dacă nu sunt intacte!
Trei semne după care ca să recunoşti ouăle de ţară
- De obicei, oul de ţară este mai mic decât cel de la găinile crescute în baterii;
- Potrivit specialiştilor, un ou de ţară este mai ascuţit la vârf şi nu uşor rotund, ca celelalte;
- Ouăle de ţară nu au trecute pe ele data de colectare sau cea de expirare. În mod normal, termenul de valabilitate al ouălor este de 30 zile.
Un român consumă în medie 250 de ouă pe an, conform statisticilor Uniunii Crescătorilor de Păsări.