Prima pagină » Actualitate » TOXIINFECȚIE alimentară la un hotel de lux din Mamaia. 15 turiști au fost afectați, iar 5 dintre ei au fost transportați de urgență la spital

TOXIINFECȚIE alimentară la un hotel de lux din Mamaia. 15 turiști au fost afectați, iar 5 dintre ei au fost transportați de urgență la spital

Un incident grav de toxiinfecție alimentară a avut loc într-un hotel din stațiunea Mamaia, unde 15 turiști au prezentat simptome. Cinci dintre aceștia au fost transportați de urgență la spital, iar blocul alimentar al hotelului a fost închis temporar.

Un grup de 15 turiști, cazați la același hotel din Mamaia, a început să se simtă rău în cursul serii trecute. Medicii au confirmat că aceștia prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, iar apelul inițial a fost făcut de o familie formată din doi adulți și un copil, aceștia fiind și primii care au ajuns la spital.

Intervenția autorităților

Angajații hotelului au acționat rapid, anunțând autoritățile sanitare. Cinci dintre turiști, inclusiv membrii familiei menționate, au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru tratament de urgență. Restul turiștilor afectați au primit tratament ambulatoriu la hotel.

Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă a toxiinfecției. Au fost prelevate probe din mâncare și apă, pentru a determina sursa contaminării. Blocul alimentar al hotelului a fost închis temporar până la finalizarea investigațiilor.

Posibile surse ale toxiinfecției

Deși turiștii au servit doar micul dejun la hotel, autoritățile nu exclud posibilitatea ca aceștia să fi consumat alimente contaminate în alte locuri, cum ar fi pe plajă. Investigațiile sunt în curs pentru a clarifica toate detaliile acestui incident.

Din cei cinci turiști internați, doar un copil mai este sub supraveghere medicală la spital. Ceilalți patru au fost externați după ce starea lor s-a ameliorat. Autoritățile monitorizează situația și asigură că toate măsurile necesare sunt luate pentru a preveni alte cazuri de toxiinfecție.

Reacția hotelului și măsurile de precauție

Reprezentanții hotelului colaborează strâns cu autoritățile sanitare și au implementat măsuri suplimentare de igienă și siguranță alimentară. Blocul alimentar va rămâne închis până la obținerea rezultatelor anchetei și implementarea recomandărilor autorităților.

În contextul acestui incident, autoritățile sanitare recomandă turiștilor să fie vigilenți cu privire la alimentele consumate și să raporteze imediat orice simptome de toxiinfecție alimentară. Este important ca turiștii să urmeze măsurile de siguranță alimentară și să evite consumul de alimente de la surse necunoscute.


Sursa: România TV

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Tot mai multe femei din Australia RENUNȚĂ la implanturile mamare. Ce probleme de sănătate au raportat acestea

Românii nu își permit alimente de bună calitate. Țara noastră este în topul SĂRĂCIEI alimentare din Uniunea Europeană

Momente dramatice pe litoral: Turiștii IGNORĂ steagul roșu și avertismentele salvamarilor

Bianca este absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism. A debutat în carieră pe ... vezi toate articolele