Tragedie de Rusalii la fabrica de lactate Ibănești. Patru bărbați care au intrat în bazinul de decantare, printre care și patronul fabricii, au murit

Publicat: 23/06/2024, 21:30
Actualizat: 23/06/2024, 23:05

Mai multe echipaje de salvare au interveni, duminică, după ce patru bărbați au intrat într-un bazin de decantare din curtea fabricii de lactate din Ibănești, județul Botoșani.

UPDATE – ora 21:30: A murit și al patrulea bărbat scos din bazinul de decantare al fabricii de lactate din Ibănești.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic şef la UPU-SMURD Iaşi, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, fusese adus în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Este vorba despre Viorel Secrieru, care a fost luat cu elicopterul SMURD și dus la spitalul din Iași.

UPDATE – ora 20:15: În bazinul de decantare al fabricii de lactate Ram din Ibănești, județul Botoșani, erau substanțe toxice precum acid sulfuric și amoniac.

Doi dintre muncitorii decedați, Valeriu Bulubenchi și Mitică Racu, și-au pierdut cunoștința în bazinul de decantare, sub ochii patronului Radu Tudose și ai colegilor. Radu Tudose ar fi vrut să îi salveze și a intrat după ei, dar a fost și el intoxicat, potrivit ezs.ro.

Este cu adevărat tragic să vezi cum un act de eroism se transformă într-o tragedie de proporții. Radu Tudose și-a pus propria viață în pericol pentru a-și salva angajații, dar, din nefericire, destinul a decis altfel”, a spus purtătorul de cuvânt al fabricii, Elena Niculescu.

UPDATE – ora 20:05: Primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț, a transmis condoleanțe familiilor celor trei bărbați decedați în urma accidentului de la fabrica de lactate.

”Cuvintele sunt de prisos… Primăria și Consiliul Local al Comunei Ibănești transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate! O comunitate îndoliată… Regrete eterne. În gest de solidaritate, întreaga comunitate se unește în dorința de a oferi sprijin și alinare în aceste momente dificile.

O durere imensă și de necrezut. Este cumplit și devastator! Dumnezeu are nevoie de ÎNGERI! Iertare, Lumină și Odihnă Veșnică! Dumnezeu să-i ierte… Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu! Ne rugăm pentru Viorel Secrieru să nu ne părăsească!”, a scris primarul Romică Magopeț pe Facebook.

UPDATE – ora 18:55: Numărul victimelor accidentului de muncă de la fabrica de lactate din Ibănești a ajuns la trei, după ce a decedat și bărbatul care era în comă când a fost scos din bazin, dar echipajul medical de la fața locului reușise să îl resusciteze.

Al treilea bărbat decedat este Radu Tudose, în vârstă de 57 de ani, directorul fabricii. Acesta a murit la Spitalul Județean Botoșani, potrivit botosaneanul.ro.

Directorul fabricii a fost dus mai întâi la Spitalul Municipal Dorohoi, dar pentru că starea lui s-a agravat, a fost trimis rapid la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani, unde medicii au încercat să îl resusciteze, însă fără rezultat.

UPDATE – ora 15:20: Doi dintre bărbați, în vârstă de 50 și, respectiv, 52 ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul din echipul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora.

Bărbatul care a răspuns manevrelor de resuscitare a fost urcat în elicopterul SMURD.

Știrea inițială:

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului.

Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre acestea a răspuns manevrelor de resuscitare.

Cinci echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, dintre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și o ambulanță SAJ au fost trimise pentru salvarea celor patru persoane.

La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD Iași, care a aterizat pe un teren viran de lângă fabrică.

Un echipaj de la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și Sectorul Teritorial al Poliției de Frontieră asigură măsurile de ordine și siguranță la fața locului.


CITEȘTE ȘI:

Motociclistul în care a intrat cu mașina Monica Macovei încă are resturi metalice în corp. ”Urmează alte trei operații. Nu mai sunt cel de dinainte”

Românul închis 20 de ani în Chile și adus în țară să execute încă 5 ani este grav bolnav. ”George este șchiop, are dureri mari, trebuie operat”

Un fost polițist român a murit după ce a fost rănit, în Congo, de combatanții sângeroasei M23. Era iubitul unei cunoscute cântărețe de muzică populară

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a făcut istorie primind zero voturi la alegeri. De ce nu s-a votat...
Destinația anului 2024 se află în România. E un loc de basm și puțini îl...
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
Tragedie în lumea interlopă! Nepoata lui Cosmos de la Iași a murit strivită de un...
În Coreea de Nord, un bărbat prins că asculta K-pop a fost condamnat la moarte...
Reacția ireală a reprezentanților firmei unde lucreză studentul din Constanța care și-a incendiat profesorul
Andreea Marin, declarații DUREROASE despre divorţul de Ştefan Bănică. Ce a scos la iveală
Ce a făcut o tânără din Iaşi, după ce un magazin a refuzat să îi...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Alertă de tsunami în Pacific după un cutremur de 7,2 care a avut loc în...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
E legal să conduci cu ochelari de soare dacă NU sunt recomandați de medic?
Kelemen: Varianta corectă ar fi ca primul tur al alegerilor prezidenţiale să fie pe 30...
DEZASTRUL prezis cu 25 de ani ÎNAINTE să se întâmple!
Edi Iordănescu este în doliu. A murit după meciul România – Slovacia
Mașini de vis pentru Ștefan Bănică junior. Câți bani a investit artistul
Andreea Bălan, incident pe scenă. Cum a reacționat artista când i s-a rupt tocul în...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Gagea, în lacrimi din cauza Alexandrei! Concurentul este de părere că fosta lui iubită se...
Răzbunarea unui student din Constanţa. Și-a incendiat profesorul pentru nota primită la examen. Care este...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Un nou studiu răstoarnă o veche teorie despre Insula Paștelui
×