Românii au de gând să boicoteze pârtiile de schi din Austria, după votul negativ pe care această țară l-a avut cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen. În acest sens s-a pronunțat și Traian Berbeceanu, fost prefect al Capitalei.
Îndemnurile în acest sens au expodat după votul de joi. Motivele pentru care românii merg în Austria, la schi, sunt numeroase, după cum relevă o prezentare de pe site-ul info.austria.
„Garanția zăpezii este un factor crucial atunci când alegi o destinație de iarnă. Și, din fericire, Alpii austrieci sunt binecuvântați cu un sezon lung și generos de zăpadă. Altitudinea mare a multora dintre munții Austriei aduce condiții ideale de zăpadă până în primăvară și chiar mai târziu.
Numai în Tirol există 5 ghețari, cum ar fi ghețarul Hintertux, unde se poate schia 365 de zile pe an, sau regiunea Zell am See-Kaprun, unde se schiază din octombrie până în iunie datorită ghețarului Kitzsteinhorn.
„Decât să mergi la schi în Austria, mai bine mai pui 1.000 de euro și mergi în Poiana Brașov”, a scris pe Facebook fostul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu.
„Și așa nu riști să te accidentezi, pentru că nu poți ajunge pe pârtie, din cauza aglomerației. În Poiană, de sărbători, faci orice, dar nu schi”, a comentat Sabina P. la postarea lui Berbeceanu.
„Exact. Și petreci și timp de calitate cu familia în coloană, în mașină, ore întregi, visând la înghesuiala de pe pârtie”, a adăugat Bogdan R.
„Vă spun eu, bulgarii au două stațiuni pentru schi:.Pamporovo și Bansko.. Pârtiile sunt bune și mai ales că bulgarii sunt >nostri în a intra în Șenghenul mamii lor”, a comentat Constantin C.
Europarlamentarul Dacian Cioloș a îndemnat însă la calm, spunând că opoziția Austriei nu este un accident, ci rezultatul politicii românești: „Calm și de la capăt. Avem de muncit. Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția, ci acțiunea calculată, strategia, perseverența, viziunea politică. O să avem ocazia să răspundem la ce s-a întâmplat astăzi, dar nu înfierbântați, ci calm și precis”.