CNAIR anunță că de luni, 6 noiembrie, va fi închisă circulația pe Transfăgărășan și Transalpina. De asemenea, acest weekend în care cele două șosele de mare altitudine pot fi circulate reprezintă un record absolut, datorită temperaturilor record din acest an. Niciodată nu s-a mai circulat pe cele două șosele în noiembrie.
Dar vremea bună a trecut, iarna se poate instala în orice moment la mare altitudine. Drumarii vă recomandă să fiți pregătiții pentru orice, dacă vă hotărâți să profitați de ultimele zile în care circulația rămâne deschisă: vânt, ceață, lapoviță sau chiar ninsori temporare. Echipați-vă, și voi și mașina, de iarnă.
Din cauza ”temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
Drumarii avertizează că la altitudini mari din cauza variațiilor de temperatură poate fi pusă în pericol circulația pe aceste drumuri. ”Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, mai precizează CNAIR.
Vremea este încă bună şi în plus este şi vacanţă şcolară, astfel că turiştii pot urca la 2.000 de metri altitudine pe tronsoanele Rânca – Obârşia Lotrului, respectiv Piscul Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă. Drumarii şi poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă pe serpentine şi să ia în calcul condiţiile meteo care se pot schimba rapid la munte. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să nu oprească pe Transfăgărăşan dacă întâlnesc urşi pe marginea carosabilului sau chiar pe şosea.