Prima pagină » Actualitate » Transformarea BRÂNZEI de vaci: De la produs tradițional la TRENDUL generației Z

Transformarea BRÂNZEI de vaci: De la produs tradițional la TRENDUL generației Z

Brânza de vaci, cunoscută și sub denumirea de brânză cottage, a devenit un adevărat super-aliment preferat de generația Z, fiind un trend pe rețelele de socializare, în special pe TikTok. Tinerii, din ce în ce mai preocupați de un stil de viață sănătos, au transformat brânza de vaci într-un aliment vedetă datorită beneficiilor sale nutriționale și a versatilității sale în diverse rețete.

Un exemplu popular de rețetă care a devenit virală este aluatul de fursecuri pe bază de brânză cottage inițiată de Jake Cohen, un bucătar cunoscut și autor de bestselleruri New York Times. Trendul a acumulat peste 21 de milioane de vizualizări pe TikTok. Nutriționiștii subliniază că brânza cottage este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, în special cazeină, care se digeră mai lent și contribuie la senzația de sațietate prelungită.

“Intr-adevăr, are puține grăsimi. Acea proteină, cazeină din lapte, se digeră ceva mai lent și asta înseamnă că ține mai bine de foame. Poate fi asociată cu diverse alte ingrediente. Noi, pe vremuri, o mâncam relativ simplă. Poate o făceam cu ardei, cu mărar. Acum pe piață sunt nenumărate alte ingrediente”, a declarat Cristian Mărgărit pentru Euronews.

Pe lângă avantajele sale nutritive, brânza de vaci este apreciată și pentru prețul său accesibil, ceea ce a contribuit semnificativ la popularitatea sa pe rețelele de socializare. Nutriționistul Cristian Mărgărit subliniază că, deși brânza cottage este benefică, dieta ar trebui completată cu alte alimente pentru a asigura un aport nutrițional echilibrat.

„De această dată avem un trend care este relativ sănătos. Avem surse de calciu, de fosfor. Bineînțeles, trebuie completată și cu alte alimente. Nu ne putem baza dieta doar pe această brânză proaspătă”, a continuat nutriționistul.

Sursă video: Euronews

Sursă foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI

Nutriționiștii dezvăluie care sunt SINGURELE alimente procesate sănătoase. Lista e scurtă!

La ce ore trebuie să luăm MESELE PRINCIPALE ale zilei pentru o siluetă perfectă

Laptele din care se face cea mai scumpă brânză din lume crește în România! Prețul IREAL cu care se vinde un kilogram

Absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, Silvia Tudor și-a început cariera ca editor în cadrul agenției de presă MEDIAFAX, evoluând ulterior în rolul de coordonator al departamentului ... vezi toate articolele

Citește și