Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat – joi – pe pagina sa de Facebook, că mai multe linii de autobuz ale Societății de Transport București (STB) vor circula și noaptea, în timpul maratonului de vaccinare.
Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8”, a precizat Nicușor Dan.
Edilul Capitalei a reamintit, tot pe rețeaua de socializare, că prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală: Sala Palatului și Biblioteca Națională.
Astfel, pentru facilitarea transportului bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă, reprezentanții Primăriei Capitalei au convenit cu cei de la STB să extindă și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368.
Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat miercuri, 5 mai, într-o conferință de presă, că persoanele care doresc să se vaccineze se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00.
Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect. Practic, persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22.00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a explicat şeful CNCAV. Întrebat dacă după ora 22.00 persoanele care merg să se vaccineze antiCovid au nevoie de declaraţie, el a răspuns: „În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declaraţie”, a declarat Gheorghiță.