Trecutul spectaculos al unuia dintre polițiștii rutieri care au evitat dezastrul după incidentul aviatic din Piața Charles de Gaulle. A intrat în casă peste Cămătari
Cei doi polițiști ai Brigăzii Rutiere, agentul principal Adrian Ion și comisarul Beinur Cojocariu, care, săptămâna trecută, au oprit circulația în Piața Charles de Gaulle, au fost decorați, luni, de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Puțini știu însă, că polițistul rutier Cojocariu a fost ofițer antidrog și a pus umărul la destructurarea unora dintre cele mai periculoase grupări din București și județele aflate în apropierea Capitalei. În același timp, Cojocariu a activat și în structurile specializate în investigarea fraudelor.
Comisarul Beinur Cojocariu activează de peste 25 de ani în Ministerul de Interne. Potrivit unor surse din Poliție, acesta a fost, mai întâi, jandarm în cadrul unității care se ocupă de paza magistraților, după care, în anul 2009, s-a transferat la Brigada de Combatare a Crimei Organizate București, unde a fost ofițer antidrog.
Din această postură, polițistul a participat la numeroase acțiuni pentru anihiltarea unor grupări deosebit de periculoase. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că Beinur Cojocariu a participat inclusiv la percheziții, în cadrul unui dosar care viza clanul Cămătarilor.
Una dintre cele mai spectaculoase a avut loc în data de 5 noiembrie 2011, când au fost organizate 78 de percheziții și au fost emise 24 de mandate de reținere.
Ofițerul a participat la zeci de misiuni periculoase
Mai mult, acțiunea fost filmată și difuzată de Discovery Channel, sub titlul „Lupta României împotriva drogurilor”. De la BCCO-B, ofițerul s-a transferat, în 2014, la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 4, unde, de asemenea, a participat la destructurarea unor grupuri de evazioniști, între care și cel condus de omul de afaceri Sorin Ivanof.
Un elicoper american Black Hawk care participa la antrenementele pentru Ziua Aviației, a aterizat forțat, în rondul de la Aviatorilor, după ce a suferit o defecțiune la motor. Cei doi polițiști, aflați în zonă, au oprit circulația imediat cum au văzut că aparatul de zbor se apropie la joasă altitudine.
„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție”, se arată în mărturia polițiștilor publicată de Poliția Română.