Prima pagină » Actualitate » Trei ingrediente esențiale pentru o CAFEA delicioasă. Laptele și zahărul, înlocuite de alternative mai sănătoase

Trei ingrediente esențiale pentru o CAFEA delicioasă. Laptele și zahărul, înlocuite de alternative mai sănătoase

Trei ingrediente esențiale pentru o CAFEA delicioasă. Laptele și zahărul, înlocuite de alternative mai sănătoase
Sursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Majoritatea românilor sunt mari iubitori de cafea, însă puțini știu ce ingrediente trebuie să pună în această băutură pentru a obține un gust special și intens.

Cafeaua este considerat de mulți drept „micul răsfăț” al dimineții, fără de care multe persoane nu pot începe o nouă zi. Cu un gust intens și un miros plăcut, cafeaua este, fără îndoială, una dintre băuturile preferate ale mulor oameni din întreaga planetă, iar românii sunt mari consumatori de cafea în diferite forme și arome.

Specialiștii în prăjirea și degustarea cafelei spun că o „cafea perfectă” este servită întotdeauna „neagră” – fără adaos de zahăr, lapte sau alte siropuri aromate.

Totuși, nu mulți pot degusta o astfel de băutură ce mulți o consideră „amară” fără o lingurăță de zahăr, zaharină sau sirop cu efect îndulcitor.

ursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

ursa foto: Profimedia images – Caracter ilustrativ

Din fericire, există și alternative mult mai sănătoase care pot fi adăugate pentru a obține o cafea delicioasă.

Studiile au arătat că această băutură savuroasă este mai mult decât un energizant, aducând numeroase beneficii sănătății.

Totuși, orice exces poate contribui la apariția unor probleme la nivelul tensiunii arteriale, astfel că această băutură trebuie să fie consumată cu moderație.

Iată 3 ingrediente de pus în cafea pentru un gust deosebit

Scorțișoară

Mirosul scorțișoarei ne trimite imediat cu gândul la cele mai delicioase prăjituri, fiind un efect pe care îl oferă și cafelei.

Pe lângă mirosul plăcut, scorțișoara va diminua gustul amărui al cafelei, oferind o notă ușor dulce și o savoare aparte. Totodată, scorțișoara are numeroase proprietăți benefice pentru organism. Adăugată în cafea, aceasta va oferi, astfel, un plus de sănătate.

Pudră de cacao

Adăugarea unei lingurițe de pudră de cacao poate îmbogăți aroma băuturii și poate oferi o notă plăcută de ciocolată, care se va îmbina perfect cu aroma cafelei.

Cardamom

Cu un gust dulce, ușor picant, și o aromă subtilă de citrice, cardamomul este condimentul ideal pentru o cafea parfumată.

Cardamomul în cafea aduce o notă exotică, transformând gustul băuturii într-o experiență cu adevărat specială, care poate fi extrem de plăcută pentru iubitorii de arome intense, potrivit Antena 3.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele