Treisprezece români au fost arestați pentru trafic de persoane în Kingsbury. „Există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra”
Treisprezece bărbați au fost arestați sub suspiciunea de infracțiuni de trafic în urma unor raiduri din Kingsbury și România. 54 de bărbați și un minor au fost luați sub protecția poliției, după ce au fost găsiți de polițiști dormind în condiții extrem de grele în case din Kingsbury. Aceștia au fost luați în grijă de polițiști în urma operațiunii comune cu Poliția Română.
Ofițerii Met și poliția din România au executat simultan o serie de mandate în raiduri dimineața devreme, marți, 28 septembrie, ca parte a unei operațiuni proactive care vizează traficul de persoane cu cetățeni români în Marea Britanie.
Cetățenii adulți români au fost recrutați și traficați în zona Kingsbury, din nordul Londrei, pentru a lucra pe șantiere ca muncitori necalificați.
Un total de 54 de bărbați și un minor de sex masculin au fost protejați în urma raidului.
Patru mandate au fost executate în Harrow și Brent. Au fost confiscați bani și o armă de foc, arată Poliția Metropolitană.
Opt bărbați au fost arestați la Londra pentru trafic de persoane și duși la o secție de poliție din nordul Londrei.
Alți cinci bărbați au fost arestați în România, unde a fost ridicată o cantitate de aur și aproximativ 250.000 de euro.
Cei arestați au vârste cuprinse între 22 și 49 de ani pentru o varietate de infracțiuni, inclusiv provocarea unui altul de a finaliza munca forțată sau obligatorie și traficul de persoane contrar legii moderne privind sclavia din 2015, a adăugat poliția.
Ancheta a fost lansată de detectivi de la Comandamentul specializat al criminalității Met în august 2019, după ce serviciile de informații au evidențiat un grup român de crimă organizată (OCG) care operează între România și Marea Britanie.
Detectivul Wilson, de la Central Specialist Crime, a declarat: „„Există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra și oameni le poate întâlni în fiecare zi, posibil fără să-și dea seama. Pe lângă faptul că sunt exploatate pentru muncă, victimele au fost găsite lucrând în construcții, în case, în agricultură, fabrici, spălătorii auto, frizerii și saloane de unghii”.