Un tren de călători cu 30 de copii a fost blocat pe câmp toată noaptea. Din păcate, după ce a plecat din București, trenul s-a blocat din nou din cauza unei noi defecțiuni, după cum a povestit mama unuia dintre copii, prin telefon. A rămas fără frâne în pădure. Trenul a fost deblocat de către o a treia locomotivă trimisă în ajutor, după ce primele două s-au defectat.
Traficul feroviar a fost blocat pentru trei ore pe Magistrala 900 Craiova –Timişoara, din cauza trenului IR 1991, care se deplasa pe relaţia Mangalia –Timişoara, rămas imobilizat în staţia Valea Albă (jud. Mehedinţi), a anunţat joi seară Infotrafic.
Trenul s-ar fi oprit într-o pădure din cauza unei defecţiuni la frâne, iar după ce locomotiva trimisă s-a stricat şi ea, a fost nevoie de o a treia pentru ca trenul să se pună în mişcare.
Femeia care a vorbit la Antena 3 a spus că are copilul în tren de miercuri seară. Potrivit acesteia, trenul a plecat miercuri la ora 19.00 din Mangalia și ar fi trebuit să ajungă joi dimineață, la ora 6.00, în Drobeta Turnu Severin.
„Inițial cei de la CFR le-au spus în tren că deviază acest traseu de pe București și prima stația în care vor opri este Videle, pentru că vorbisem prin cunoștințe să le ducă copiilor mâncare și apă în gară în București. Au oprit în București, deci n-au mai deviat traseul, iar acolo le-au dat un corn cu ciocolată și o sticlă de apă. Au plecat mai departe, au ajuns undeva la 15 km de Drobeta Turnu-Severin, în localitatea Valea Albă, unde au rămas fără frâne și sunt blocați de două ore din nou. A plecat din Drobeta Turnu-Severin o locomotivă către ei, care în momentul în care au făcut probele s-a defectat. Este inuman. Nu mai au nimic de mâncare.”
Aseară însă, acesta a rămas blocat pe un câmp, în apropiere de București, din cauza unei defecțiuni. Autoritățile nu au intervenit pentru preluarea pasagerilor.
Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineața, la Antena 3, că directorii CFR au încercat să găsească miercuri noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren.
„Trebuie să răspundă cei care se ocupă ce acest lucru. O să cer și eu o situație, de ce nu s-a intervenit, dar în același timp mi se pare anormal în astfel de situații ca șeful de la CFR Călători, sau director, să spună că soluția este în altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv”, a declarat, joi, premierul Florin Cîțu.
După înlocuirea locomotivei, potrivit mărturiei femeii, trenul a repornit joi spre destinație, însă spre seară o nouă defecțiune l-a blocat într-o pădure.
Copiii ar fi primit în tot acest interval de 24 de ore câte un corn și o sticlă de apă.