Tromboze la nivelul tuturor organele în cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Tromboze la nivelul tuturor organele în cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca
Tromboze la nivelul tuturor organele în cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 20/04/2021, 09:59
Actualizat: 20/04/2021, 10:29

Analizele în cazul bărbatului din Târgu Jiu care a murit după ce s-a vaccinat cu ser de la AstraZeneca au scos la iveală ceea ce s-a bănuit de la început. Raportul medicilor arată prezența masivă a trombozelor în numeroase organe interne, scrie Antena 3.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din Târgu Jiu, județul Gorj, a decedat în 28 februarie, la numai o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca.

Cheaguri de sânge peste tot, de la creier la rinichi și chiar intestine!

Pacientul vaccinat cu AstraZeneca a avut cheaguri de sânge în tot corpul, de la nivelul creierului și până la plămâni, inimă, rinichi. Chiar și în intestine se formaseră tromboze, iar plămânii au fost cele mai afectate organe interne. Acum, medicii suspectează că bărbatul suferea de o pneumonie severă.

Specialiștii din Târgu Jiu refuză să pună un diagnostic clar. Ei susțin că nu sunt în măsură să decidă dacă trombozele au fost sau nu provocate de vaccinul AstraZeneca.

Nu s-au prelevat probe pentru analiza toxicologică

Raportul întocmit de medicii gorjeni a ajuns acum în mâinile anchetatorilor. Ei trebuie să stabilească eventuala relaţie de cauzalitate între deces şi vaccin. Cam greu, însă, să facă asta fără un răspuns clar din partea medicilor, care refuză să-și asume un astfel de punct de vedere.

În acest caz, procurorii vor decide ce alte probe mai pot fi prelevate și dacă sunt necesare. Cea mai importantă, analiza toxicologică, pică din start. După decesul bărbatului, nu au fost recoltate probe în vederea efectuării unor asemenea analize, iar acum este prea târziu pentru așa ceva.

Vaccinat cu ser dintr-un lot interzis!

Cazul bărbatului din Târgu Jiu, mort în 28 februarie, la o zi după administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca, a șocat România. Despre el, apropiații susțin că nu avea afecțiuni preexistente. Însă, a fost vaccinat cu ser provenit din lotul ABV 2856, care era oprit de la utilizare în Italia. Ulterior, acest lot de vaccinuri a fost interzis și în România, dar numai pentru scurt timp, primind iar undă verde spre a fi folosit.

Narcis Stoian, șeful DSP Gorj, declara acum o lună că nu a fost stabilită nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului. „În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni. Nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, era sigur pe el șeful DSP Gorj.

România nu oprește vaccinarea cu AstraZeneca

În pofida cazurilor apărute, autoritățile din România au decis să nu oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca! Decizia a venit imediat după anunțul Agenției Europene a Medicamentului. EMA a admis că există o legătură între apariția trombozelor și imunizarea cu AstraZeneca, chiar dacă numărul cazurilor este unul destul de mic! În Europa, imediat s-a dat alarma. Alte state au anunțat măsuri chiar de a doua zi după anunțul EMA. Însă, la nivelul Ministerului Sănătății din România s-a luat hotărârea de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, fără niciun fel de restricții și pentru toate categoriile de vârstă! În România, puțin peste 400.000 de oameni s-au imunizat cu prima doză a vaccinului AstraZeneca.

Comitetul de evaluare a riscurilor de farmacovigilență (PRAC), din cadrul EMA, a ajuns la concluzia că imunizarea  cu AstraZeneca nu prezintă riscuri majore pentru sănătatea oamenilor. Însă, EMA admite că există o legătură între acest ser și problemele de coagulare a sângelui (tromboză) apărute la mai mulți pacienți care s-au vaccinat. „Riscurile sunt, totuși, foarte rare”, a insistat Sabine Straus, președintele PRAC.

O explicaţie plauzibilă pentru combinaţia de cheaguri de sânge şi număr scăzut de trombocite este un răspuns imun, care conduce la o afecţiune similară cu cea observată uneori la pacienţii trataţi cu heparină – poziția oficială a Agenției Europene a Medicamentului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor