Există un truc simplu pe care îl poți utiliza ca să îți ascuți cuțitele de bucătărie. Desigur, această activitate trebuie efectuată în condiții de siguranță. Potrivit EVZ, un cuțit fabricat dintr-un material dur, de înaltă calitate, își va netezi lama mai greu, spre deosebire de cel fabricat din oțel. Iată mai jos, în articol, trucul la care poți apela lunar, pentru ca ustensila să aibă lama perfectă pentru tocat.
Există o multitudine de trucuri care pot fi utilizate în casă, pentru a ușura munca și, de ce nu, pentru a economisi bani. Printre aceste trucuri se numără și cel prin care îți poți ascuți cuțitele de bucătărie rapid și ușor. În principiu, cuțitele aflate în uz casnic ar trebui ascuțite o dată pe lună. De reținut faptul că o astfel de ustensilă și-ar putea pierde din duritate, în condițiile în care nu este depozitată și curățată corespunzător.
Specialiștii recomandă ca aceste ustensile folosite în bucătărie să fie depozitate într-un spațiu sigur. Există un suport special creat pentru depozitarea cuțitelor, dar și o bandă magnetică pe care o poți atașa pe perete. De altfel, în comerț se regăsește un dispozitiv special pentru ascuțirea cuțitelor. Însă, în condițiile în care un asemenea obiect lipsește din propria bucătărie, există un truc pe care îl poți aborda, pentru ca lama să nu mai fie tocită. Pentru acest truc trebuie să utilizezi o cană. Aceasta se va poziționa cu gura în jos, iar lama cuțitului va fi supusă fricțiunii de marginea cănii.
Cana poate fi înlocuită cu un bol sau o farfurie fabricată din ceramică. În același sens, poate fi utilizată și o piatră care nu are o suprafață lucioasă sau fină. Atunci când ascuți cuțitele acasă, asigură-te că îți protejezi mâinile cu mănuși.
Sursă foto: Envato