Te-ai gândit vreodată care poate fi trucul care te ajută să nu îți murdărești aragazul cu ulei, atunci când prăjești alimente? Este unul simplu, nu necesită o investiție mare și ar putea să protejeze suprafața aparatului de gătit, atunci când pregătești de mâncare.
Există mai multe trucuri care pot fi luate în considerare, atunci când ai în plan să nu murdărești prea mult masa, aragazul sau blatul din bucătărie. Printre aceste trucuri se numără unul și pentru a nu murdări aragazul cu ulei, atunci când prăjești carne sau alte alimente.
Uleiul stropit pe suprafața aragazului ar putea da mari bătăi de cap, atunci când este îndepărtat. Pentru îndepărtarea grăsimii de pe suprafețe se pot utiliza produse profesionale de curățenie, dar cu compuși blânzi, pentru ca materialul aparatului sau blatul să nu se zgârie. Pe de altă parte, pot fi utilizate și produse cu compuși naturali sau trucuri care pot îndepărta astfel de pete de grăsime (de exemplu, bicarbonatul de sodiu). De data aceasta, este vorba despre un truc ce conține oțetul.
Tigaia poate fi ștearsă cu puțin oțet, apoi poate fi utilizată normal / sursă foto: Shutterstock
Conform Fanatik, suprafața unei tigăi poate fi ștearsă cu un șervet îmbibat în oțet (cantitate mică). Apoi, ustensila poate fi folosită pentru a prăji diverse alimente. Oțetul va ajuta la eliminarea umidității reziduale și va face, practic, ulei să nu fie stropit pe suprafața aragazului. De altfel, acest truc nu va afecta gustul mâncării.
Trucul care te ajută să gătești perfect broccoli congelat. Durează maximum 25 de minute
Rețetă de Clătite cu chefir. Răsfață-te cu acest desert simplu și delicios
Faci plăcinte cu foitaje din comerț? Dragoș Pătraru a aflat din ce sunt făcute, de fapt
Singurul condiment care reduce hipertensiunea. Poate fi mâncat pe pâine!
Sursă foto: Shutterstock