Trucul „murdar” al șefului. O companie din China, care s-a mutat dintr-o zonă centrală de afaceri într-o regiune muntoasă izolată, a luat această decizie dintr-un motiv halucinant.
Compania din China care s-a mutat de la oraș într-o zonă muntoasă a apelat la această metodă fiind conștienți că angajații vor fi nevoiți să demisioneze, în loc să fie concediați și să primească salarii compensatorii.
Situația a ieșit la iveală prin intermediul unui fost angajat, poreclit Chang, fiind vorba de o companie de advertising din Xian, din centrul provinciei chineze Shaanxi.
El a descris noul „sediu” în Munții Qinling, o zonă foarte izolată, unde se ajunge după o navetă de două ore, cu acces limitat la transport public.
„Colegii mei fără mașini erau nevoiți să ia autobuzul, care vine o dată la 3 ore și apoi să meargă alți 3 km prin munți, pentru a ajunge la birou”, a spus Chang.
O cursă cu taxiul de la cea mai apropiată gară până la sediul firmei costă 50-60 yuani (8 dolari) și compania refuză să deconteze aceste drumuri, a adăugat fostul angajat.
Chang a vorbit și despre calitatea slabă și condițiile nesigure de la locul de muncă, în acest loc, unde nu există infrastructura potrivită.
De exemplu, angajatele sunt nevoite să folosească toaletele publice din cel mai apropiat orășel, care se află la o distanță „considerabilă”.
Siguranța angajaților care se întorc pe jos de la muncă, pe întuneric, este periclitată și de câinii maidanezi agresivi din zonă, care se iau după ei.
Din cauza condițiilor precare, 14 din 20 de angajați au demisionat, după proteste fără succes.
Totuși, la patru zile după ce angajații respectivi au plecat, aceștia au descoperit că firma respectivă s-a mutat înapoi în oraș și a angajat alți oameni.
Angajații suspectează că această companie a creat intenționat condițiile grele de muncă, pentru a-i obliga să demisioneze, dar reprezentantul companiei, Zhang, a negat acuzațiile, spunând că decizia a fost una de moment, pentru a reduce cheltuielile.
„Chiria din Cartierul Central de Afaceri era mare și noul birou a fost renovat. Ne-am mutat acolo, temporar”, a spus Zhang.
Mai mult, Zhang i-a amenințat cu represalii legale pe foștii angajați, care ar strica imaginea companiei, determinând o scădere a veniturilor afacerii.
Angajații au contrazis însă afirmațiile lui Zhang, care a spus că vor sta acolo doar o săptămână.
Citește și: China deschide „poarta spre Iad” în ocean. Ce caută Xi Jinping la 11.000 de metri adâncime?
„Ni s-a spus că perioada în care vom munci în zona montană va fi foarte lungă, posibil până la anul. Dacă ar fi fost vorba doar de o săptămână, cine nu ar fi rezistat acestor condiții?”, a spus un angajat.
Foștii angajați ai firmei de advertising „din munți” sunt susținuți de internauți, care critică practicile companiei respective, scrie scmp.com.
„Angajatorul este crud și manipulator. Șefii de asemenea speță sunt foarte periculoși”, a comentat cineva.
„Dacă aș fi fost în locul lor, aș fi închiriat o casă în munți. Ar fi fost mai ieftin și nu aș fi plecat fără salariile compensatorii”, a spus o altă persoană.
Altcineva îi sfătuiește: „Un contract de muncă specifică exact și locul de desfășurare a activității. Mutarea din sediul inițial reprezintă o încălcare a contractului. Angajații pot acuza că au fost concediați forțat și pot cere compensații”.
Sursa foto interior: Douyin
Sursa foto main: Playground.com / AI