Trucul pe care nimeni nu îl bănuia! Ce se întâmplă dacă verși apă de gură în WC

Publicat: 11 06. 2022, 16:48
Actualizat: 11 06. 2022, 17:33

Apa de gură este folosită de foarte mulți dintre noi pentru a avea o respirație proaspătă și curăță cavitatea bucală de bacterii. Dar dincolo de a vă ajuta să lăsaţi o impresie plăcută celor din jurul vostru, apa de gura îşi poate găsi numeroase alte întrebuinţări în gospodăria voastră, multe de un real ajutor în viaţa de zi cu zi. Iată câteva lucruri pe care le poţi face cu apa de gură.

Apa de gura combate mătreaţă, spun cei care au încercat această metodă neobişnuită. Amestecaţi apa de gura cu apa în proporţie egală şi apoi clătiţi-vă părul cu această compoziţie după ce ieşiţi din duş. Lăsaţi-o să acţioneze câteva minute după care clătiţi. Aveţi grijă să ţineţi ochii închişi când trataţi părul cu aceasta compoziţie. Nu este recomandată însă celor cu părul deja uscat pentru ca apa de gura îl usucă şi mai tare.

De asemenea, o mai puteţi folosi pentru a dezinfecta diferite porţiuni ale pielii cum ar fi tăieturi, înţepături de insecte şi chiar o ciupercă la picior. Țineți o dischetă de bumbac, înmuiată în apă de gură, pe înțepătură de țânțari pentru a atenua durerea şi mâncărimea. Apa de gură va ucide bacteriile la fel cum face şi în cavitatea bucală. Spre exemplu, o vânătaie se vindeca mai repede dacă tamponaţi cu vată îmbibată în apa de gură.

Ce poţi face cu apa de gura – scoateţi mirosul din rufe

Adăugaţi o ceaşcă de apă de gura în maşina de spălat şi toate rufele murdare şi urât mirositoare vor ieşi proaspete de acolo. Substanţa antiseptică din lichid îşi face treaba foarte bine. De preferat să folosiţi un lichid incolor.

Dacă aveţi o sticlă de apă de gură care a expirat între timp fără să vă daţi seama, nu o aruncaţi. Luaţi-o şi dezinfectaţi vasul toaletei, turnând în interior, de jur împrejur.

De asemenea, vă puteţi dezinfecta periuţa de dinţi sau îndepărta mirosul usturoiului, peştelui etc. După ce gătiţi în bucătărie sau o puteți folosi pentru a şterge geamurile, dar numai dacă nu are deloc zahăr în compoziţia să.

Dacă aţi rămas fără deodorant şi nu aveţi altceva la îndemâna până la următorul drum la magazin, turnaţi apa de gura pe o bucată de vata şi frecaţi subsuorile.

Apa de gură mai combate și mirosul neplăcut al coșului de gunoi. Mai ales în lunile mai calde ale anului, coșul de gunoi miroase urât. Înmuiați o dischetă de bumbac în apă de gură și puneți-o în coșul de gunoi. Problema va fi rezolvată, iar mirosul urât va dispărea.

Curăță toaleta. Pune o ceașcă cu apă de gură în vasul în toaletă și lasă-o să acționeze 30 de minute. Apoi freacă vasul de toaletă cu peria.

De asemenea, combate piciorul atletului. Puneți apă de gură într-un lighean cu apă călduţă și țineți picioarele 30 de minute. Uscați apoi picioarele cu un prosop și dați-le cu o loțiune specială.

Știați că apa de gură a fost inventată în 1892? La Dresda, Karl August Lingner a dezvoltat prima formulă care trebuia să funcționeze împotriva germenilor bacterieni și a bolilor dentare pe care le provoacă.