Cătălin Scărlătescu folosește un ingredient special pentru a face murături perfecte. Juratul de la MasterChef a dezvăluit că urmează, de altfel, rețeta bunicii sale. Iată secretul celebrului bucătar!
Chef Cătălin Scărlătescu utilizează un ingredient special pentru a face murături perfecte. Este vorba despre sarea din salină. De altfel, juratul de la MasterChef respectă rețeta bunicii sale de pus murături. A explicat că sparge sarea din salină, o topește, apoi o adaugă în saramură. Cât despre rețetă, celebrul bucătar a menționat că bunica lui opărea murăturile în apă fiartă cu oțet.
„Pot să vă spun cum le punea bunica mea: le opărea în apă fiartă cu oțet. Când le pui în borcan, ele trebuie să fie bine spălate și opărite. Ăsta e secretul. Eu folosesc sare din salină. Eu sunt doar bucătar, lucrez cu ce am, așa că am sare din salină, o sparg, o topesc și o pun în saramură”, a spus Cătălin Scărlătescu.
Cătălin Scărlătescu vorbea și despre începuturile sale în bucătărie. Primul contact cu restaurantul l-a avut în anul 1987. A relatat și o situație amuzantă – era poreclit „Da”.
„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo”, a mai relatat Cătălin Scărlătescu, arată Adevarul.ro.
Sursă foto: Facebook